A Street FOOD Fesztivál péntektől várja az éhes váradiak rohamát

“A történelemből tudjuk, hogy a váradi várat nem lehetett megrohamozni, falai közé nem engedtek be mindenkit. De a régi kedves, közös emlékekre való tekintettel, ezúttal – május 17. és 19. között – önszántából nyitja meg kapuit előttünk. Békével, de teljes elszántsággal érkezünk” – írja közösségi oldalán a a Street FOOD Fesztivál szervezője, arra utalva, hogy az idei utcakaja fesztivál a váradi főtérről új helyre költözik. A város lakói bizonyára nem bánják, hogy a mobil vendéglátóhelyek beveszik a vár udvarát, hiszen a fesztivál facebook eseményénél eddig majdnem háromezer ember jelezte, hogy érdekli az esemény.

Míg tavaly harminc mobil vendéglátóhely, úgynevezett food-truck kínálata közül válogathattunk, addig idén már negyven mozgó büfékocsi áll majd harcra készen, hogy a tradicionális amerikai hamburgerektől kezdve, az olasz pizzákon és tésztaételeken át a mexikói, német, kínai különlegességekig számtalan finomsággal kápráztassa el a műfaj rajongóit.

A guruló éttermek között ott lesz a “Stradale”; a székelyudvarhelyi, “Elemózsia”; a világhírű művészekről elnevezett palacsinták királya, a “La nu ştiu cine; és “Mr. Cannoli”, a Taco Mania, és a  Betty Ice is. Természetesen nem lesz hiány sört, bort és koktélt kínáló bárokban sem. 

Akik még eljönnek:

Pokka – Mr Cannoli – Cimbru – Churros by Pokka – Arome – Thaice Cream – Meat Busters – ForGo – Cot Cot – Texas Brothers – Prosecco Van – Umami – Marrakech –  Bianco Milano – Red Barn – Sushi Bar – Atelierul Gurmanzilor – The Folk Wagon – Căsuța cu Migdale – Mr. Bean – Hot-Dog Factory – The Wild Chef – Hadean – Taverna Racilor –  Eat it T

A szervezők idén is gondoltak a gyerekekre, számunkra egy külön sarkot alakítanak ki, ahol játszhatnak, illetve, kreatív műhely-foglalkozásokon vehetnek részt. A felnőttek számára idén is tartanak koncerteket, illetve szabadtéri mozi várja majd a vendégeket. A szervezők rengeteg meglepetést is ígérnek.

A kolozsvári Why Not Ügynökség által elindított fesztivál 2016-ban debütált Kolozsváron, mára évente 11 városba látogat el. A tavalyi évben összesen 800.000 ember ismerkedhetett ilyen formán a street foodok világával.

Bővebb információk:

https://www.facebook.com/StreetFoodFestivalRomania/