2020 Sze 30
Jeromos napja van
 

Anne Frank története ezúttal Edelényi Vivien, debreceni színésznő tolmácsolásában, Nagyváradon

Anne Frank egyetlen írásával vált világhírűvé, naplójával, amelyben a második világháború egyik szörnyű tragédiájának eseményeit, reflexióit örökítette meg.
 
A családot utolérte a nácizmus őrülete, és 1942-ben a német megszállás után egy amszterdami ház rejtekébe kényszerültek, itt, a “hátsó traktus” feltételezett védelmében íródott Anne naplója, amelyet 1942 és 1944 között vezetett. Nagy részletességgel, a világra nyiladozó értelem naivságával számol be a körülötte beteljesülő, végzetes eseményekről. A könnyed, színes csevegés az idő haladtával úgy válik egyre drámaibbá, ahogyan az értetlen, világra rácsodálkozó kislányból – a kiszolgáltatottság szorításában – koraérett felnőtt válik. Stílusa ugyanakkor mindvégig egyéni, finom humorral átszőtt beszámoló marad. Mesél könyvekről, elméletekről és emberekről; az első szerelemről és a legszebb emberi érzésről, a szeretetről. A napló híven tudósít a rejtőzködő családok mindennapjairól, a túlélés művészetéről és a háborús eseményekről is, amelyeknek szerencsés végkifejletében, a szabadulás eljövetelében Anne bízott, és amelyet már nem érhetett meg.
A Holokauszt egyik legismertebb története Edelényi Vivien előadásában most Nagyváradon is megelevenedik. Az érdeklődők február 17-én, a Nagyváradi Zsidó Hitközség Dísztermében, este 19 órától láthatják a Debreceni Csokon ai Színház művészének egyéni estjét.

Jegyek a helyszínen 10 Lejes áron válthatók!

Információ vagy felmerülő kérdéssel:
06205603211 vagy office@borostyanprodukcio.hu.  

 
Az előadás a Nagyváradi Zsidó Hitközség támogatásával jön létre.