Az Ory grófja alkotói a Kulisszák vendégei

Rossini Ory grófja című, nemrég bemutatott operájának alkotói a február végi Kulisszák vendégei a Csokonai Színházban. A teátrum művészeti vezetése több éve tervezi a ritkán játszott, remek zenékkel teletűzdelt vígopera bemutatását, ám a feltételek ebben az évadban teremtődtek meg arra, hogy a zenés darab repertoárra kerülhessen.

Akik látták már az előadást, meggyőződhettek arról, hogy Somogyi Szilárd rendező az abszurd, a humor és a játékosság felől közelített Rossini utolsó előtti művéhez, építve az énekesek komédiázó hajlamára is.

Ráckevei Anna Szabó Sipos Mátét, a színház zenei vezetőjét, Somogyi Szilárd rendezőt, Gyülvészi Péter karvezetőt és az Ory grófja címszerepében látható Varga Donát operaénekest hívja kötetlen beszélgetésre február 28-án (csütörtökön) 18 órától a Horváth Árpád Stúdiószínházba.

az Ory grófja rendezője, Somogyi Szilárd

A Kulisszákban ez alkalommal is a színfalak mögé tekintenek, hisz nem csupán arról beszélgetnek majd, miért volt dédelgetett terve a színháznak az Ory grófja bemutatása, hanem arról is, miért magyar nyelven szólal meg a darab, hogyan készültek az operairodalom egyik legnehezebb tenorszerepére a szólisták és hogyan lehet a műfajt megszerettetni a következő generáció operaközönségével.

Ráckevei Anna színművész Kulisszák címet viselő, tavaly ősszel indult beszélgetéssorozata az évad egy-egy előadásához szerveződve találkozási pontja kíván lenni mindazoknak – civileknek, művészeknek, színházi szakembereknek – akiknek szenvedélye a színház.

„Régi vágyam, hogy legyen egy olyan fórum, ahol színház és közönsége az előadásokon túl, kötetlenül találkozhat. Ahol személyes légkörben lehet az évadról, az előadásokról, az alkotókkal, az előadás létrehozóival beszélgetni, ahol a közönség és a színház szakemberei megoszthatják egymással a gondolataikat egy-egy előadásról, ahol kérdezni lehet, ahol bárki megismerheti, hogyan jut el egy-egy előadás a kezdeti ötlettől a premierig. Nagy öröm számomra, hogy ezekkel a beszélgetésekkel ez az álmom megvalósulhat.” (Ráckevei Anna)

A beszélgetésen a részvétel ingyenes.

 

Címlapon: Varga Donát operaénekes Rendes Ágnes és Bódi Marianna társaságában. Fotók: Máthé András