Debrecenbe érkezik az év legnagyobb jótékonysági koncertsorozata

Október 9-én Debrecenbe érkezik Mága Zoltán hegedűművész 100 templomi jótékonysági koncertsorozatával. A Debreceni Református Nagytemplomi,18 órakor kezdődő hangversenyen többek között Vastag Csaba, Zséda és Szakcsi Lakatos Béla is színpadra lép.

Mága Zoltán, Liszt Ferenc-díjjal elismert hegedűművész által indított 100 templomi jótékonysági koncertsorozat 2018. március 19-én Marosvásárhelyről indult útjára, arra emlékezve, hogy a három évtizeddel ezelőtti „fekete márciusi” nap megmutatta, hogyan tudunk vallási és etnikai hovatartozás nélkül, egy emberként kiállni a szabadságért, az igazságért, a jövőért. A Prima Primissima-díjjal is kitüntetett hegedűművész másodszor útjára indított ökumenikus jótékonysági missziója keretében hátrányos helyzetben élőknek, nagycsaládosoknak, beteg gyermekeknek, kórházaknak, tehetséges fiataloknak, iskoláknak nyújt segítséget és templomok felújítását is segíteni kívánja. Az első száz templomi koncerttel és az eddigi állomássokal többszáz millió forint értékben segítettek már bajba jutott embereknek, magyarországi, erdélyi, vajdasági, felvidéki és kárpátaljai közösségeknek.

A 100 templomi jótékonysági koncertsorozat október 9-én ezúttal Debrecenbe érkezik, ahol többször játszott már Mága Zoltán nemes célokat felkarolva. A cívisvárosban szerdán 18.00 órakor a Nagytemplomban ad koncertet Mága Zoltán, a Primarius Szimfonikus Zenekar kíséretével.

Sztárvendégként közreműködnek:

Szakcsi Lakatos Béla, Kossuth-díjas zongoraművész

Zsédenyi Adrienn, többszörös Fonogram és EMeRTon-díjas énekesnő

Boncsér Gergely, operaénekes

Vastag Csaba, énekes

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kiemelt támogatásával megvalósuló másodjára útnak indított 100 templomi jótékonysági koncertsorozat eddigi hangversenyein közel 50 ezer ember vett részt és már több száz millió forint értékben nyújtott segítséget Mága Zoltán. Támogatásával eddig hátrányos helyzetben élő iskolások ezreinek, oktatási intézményeknek nyújtott segítséget, több vidéki kórház számára életmentő orvosi műszerek beszerzését finanszírozta, de templomok felújításához, betegek gyógykezeléséhez is hozzájárult és magánadományaként – a karitatív koncertek megrendezése és adománygyűjtés mellett – közel húsz millió forinttal segítette roma és nem roma gyermekek oktatását, kisgyermekek orvosi kezelési költségeit.

A teljes programban több mint ezer művész vesz részt, a Nemzet Színészei, Kossuth-díjas művészek, kiváló popsztárok, világhírű művészek és zenészek lépnek fel, közreműködik a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar és a Budapesti Gipsy Virtuózok. A második misszió minden egyes állomásán összegyűlt adományokat teljes egészében rászorulók kapják, így újra több száz család kaphat segítséget és több mint százezer embernek szerezhetnek örömet a jótékonysági templomi koncertek. A debreceni koncert bevételével a Magyar Református Szeretetszolgálat adventi gyűjtőakcióját támogathatjuk.

 

Fotó: Fotó: MTI/ Mónus Márton