December 6-tól nyitja kapuit a nagyváradi karácsonyi vásár

December 6 és 31. között, a Szent László (Unirii) téren várja a nagyváradiakat, valamint a városba érkező vendégeket a 2018-as karácsonyi vásár – közölte ma közösségi oldalán a Nagyvárad és a Régió Turizmusát Népszerűsítő Egyesület (Visit Oradea).

Az egész decemberben tartó karácsonyi rendezvény sorozattal, melyet immár negyedik éve szerveznek meg a város főterén, Nagyvárad is belépett az olyan nagy európai városok sorába mint Bécs, Budapest vagy Prága.

Tavaly már nem csak a romániai, de a magyarországi lapok is arról cikkeztek, a váradi karácsonyi vásár különleges helyszínével, hangulatával, a már “megszokott” európai vásárok mellett igazi élménynek számít, mely mindenképp látogatásra érdemes. Varázslatos, fényűző, csodaszép – írták róla a színes magazinok és szakmai folyóiratok egyaránt. 

Bár az idei részletes programtervet még nem hozták nyilvánosságra, az biztos, hogy ebben az esztendőben is színes programokkal, koncertekkel, kézműves termékekkel, hagyományos ételekkel és italokkal várják a látogatókat.

Most sem marad el a látványos díszkivilágítás, és a hagyományokhoz híven a város karácsonyfáját is felállítják majd a téren.

Debrecenben, a Kossuth téren és a Piac utcán november 24-én nyit a Debreceni Adventi Vásár, mely december 23-ig várja egyedi kézműves termékekkel, ellenállhatatlan finomságokkal, lélekmelegítő forralt borral a karácsonyra készülődő vásárlókat. 

A Debrecen Nagyváradi Értesítő, együttműködésben a Lucon utazási irodával, mindkét város karácsonyi vásárába szervez kirándulásokat.