Fölszállott a páva – A pénteki első elődöntőben a Debreceni Hajdú Táncegyüttes is fellép

Az első elődöntővel folytatódik pénteken a Fölszállott a páva különleges évada, A Döntők Döntője a Duna Televízióban. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a Hagyományok Háza népzenei és néptáncos tehetségkutatójában az előző évadok legjobbjai mérik össze tudásukat. Pénteken az idén 65 éves Debreceni Hajdú Táncegyüttesnek is szurkolhatunk.

Az első elődöntőben táncegyüttes kategóriában a budapesti Corvinus Közgáz Néptáncegyüttes, az erdélyi Bekecs Néptáncegyüttes és a Debreceni Hajdú Táncegyüttes, míg az énekes szólisták között a budapesti Bodó Tímea Emese, az egri Fekete Borbála, valamint a zentai Sőregi Anna és Komáromi Kristóf lép színpadra. A szóló és párostánc kategória képviseletében a nagyecsedi és dombrádi páros, Bulyáki Anett és Oszlánszki Patrik, a jászberényi Balogh Károly és a békési Okányi Mihály, a hangszeres szólisták és zenekarok kategóriájában pedig a felvidéki Pósfa Zenekar, a bajai Danubia Tamburazenekar és a mezővári Kovács Dániel mutatkozik be.

Ebben az évben újdonság, hogy most a közönség szavazatain múlik, mely produkciók jutnak a december 21-i döntőbe. A nézők az eddig megszokott módon, alapdíjas SMS-ben küldhetik el szavazataikat a 06-20/30/70-44-22-999-es telefonszámra. A szavazást a műsorvezetők indítják el az adásban és ők is zárják le. Emellett a MediaKlikkPlusz applikáción keresztül is lehet szavazni. 

A szavazással kapcsolatos részletes információk és a versenyzők kódjai a www.mediaklikk.hu/pava oldalon is megtalálhatók. 
A nézők szavazataival négy produkció jut tovább, a zsűri pedig további két fellépőnek adhat szabadkártyát, így a tizenkét induló közül hat folytathatja a versenyzést a középdöntőben.

Újítás az is, hogy az idei Fölszállott a páva együttesei és szólistái felajánlhatják nyereményüket a saját régiójukban fontos szerepet betöltő civil szervezetnek. 

November 9-én tehát a Debreceni Hajdú Táncegyüttesnek drukkolhatunk, november 16-án Majer Tamás szólistaként is ringbe száll, a szintén debreceni Pendely Énekegyüttes pedig a november 30-án lesz látható a műsorban. 

Flashmobbal és remek programokkal ünnepel az idén 65 éves együttes

A Debreceni Hajdú Táncegyüttesidén ünnepli 65. születésnapját. Ez alkalomból november 17-24. között Hajdúk Hete címmel ünnepi programsorozattal hálálják meg a közönség szeretetét.

A Médiacentrum Debrecen és Debrecen 2023 Programiroda néhány napja egy közös videót készített, amelynek főszereplői a Debreceni Hajdú Táncegyüttes és a Pendely Énekegyüttes! A táncos flashmob a belvárosi Nagypiacon került rögzítésre.

 

Fotó: facebook.com/hajdufolk