Határtalan Rally: Nagyváradtól Újfehértóig robognak a veterán autók

Eddig 26 versenyző csapat és autó jelezte részvételét az első, országhatáron átnyúló, veteránautók részére megrendezett ralin. Az indulók között van egy 1929-es Peugeot és egy 1938-as Fiat Toppolino is. A versenyre június 20-ig lehet nevezni. A Nagyváradról rajtoló autók egészen a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében fekvő Újfehértóig robognak majd.

Először rendezi rendezi meg a Retromobil Club Románia Bihar megyei fiókszervezete és az újfehértói Gépészkovács Hagyományőrző Egyesület a Határtalan Rallyt. A rendezvényt a Bihar Megyei Tanács a Bihar-Hajdú-Bihar Eurorégió Alapítványon keresztül támogatja.

A verseny első szakasza június 21-én, pénteken délben indul a nagyváradi várból, a versenyzők a Sebes-Körös bal partján haladva, a Kiskopács-Mezőtelegd-Élesd-Solyómkővár útvonalon érkeznek meg a Szilágy megyei Kémerre. A második szakasz ugyanazon a napon Kémer és Ipp között zajlik. 

A harmadik szakasz, június 22-én, szombaton zajlik Ipp és Kállósemjén között. Ezen a szakaszon, az Érmelléken haladva érik el a  versenyzők az  Érmihályfalva-Nyírábrány határátkelő, onnan a nyírségi településeken haladnak keresztül.  A negyedik szakasz útvonala Kállósemjén-Nagysemjén-Újfehértó. A városban kerül sor a Közönség kedvenc autója versenyre, illetve itt hirdetik ki a rali eredményét is.

További részletek a verseny facebook oldalán.

A versenyre jelentkezni ezen a linken lehet.