Jótékonysági Adventi Vásár a Püspöki Palota megújult kertjében

December 7-én, szombaton,15.00 órakor egy teljesen megújult téren, hatodik alkalommal nyitja meg kapuit az Adventi Jótékonysági Vásár a püspöki palota kertjében.

A Nagyváradi Római Katolikus Püspökség sokszínű vásári kínálattal, házi készítésű süteményekkel, lélekemelő adventi és karácsonyi muzsikával, kézműves foglalkozásokkal várja a családokat, a gyermekeket, a szülőket, a nagyszülőket és minden kedves érdeklődőt. A rendezvény várva-várt vendége, Szent Miklós püspök is meglátogatja a résztvevőket, és hogy ne csak az érkezése, hanem a távozása is biztonságos legyen, megvilágítják neki a hazafele vezető utat: ünnepélyes keretek között felkapcsolják a kert új világítási rendszerét.

A vásárban felkínált termékeket adomány ellenében lehet elvinni, a begyűlt összeget pedig jótékony célra fordítják a szervezők: két beteg gyermek, Noel és István gyógykezelési költségeinek fedezéséhez kívánnak hozzájárulni.

A vásár 19.00 órakor az adventi koszorú második gyertyájának ünnepélyes meggyújtásával zárul. A rendezvény ideje alatt a Caritas Catolica munkatársai meleg teát kínálnak a résztvevőknek.