Különleges bemutatóra készül a hetven éves Lilliput Társulat

Hetvenedik éve első bemutatójára készül a a nagyváradi Szigligeti Színház Lilliput Társulata. G.Matvejev A csodálatos kalucsni című mesejátékát először 56 évvel ezelőtt mutatták be a Nagyváradi Bábszínházban. Akkor Szabó József (Ódzsa), erdélyi magyar színházi rendező álmodta színpadra. 2020-ban az előadást az a Seres Lajos rendezi, aki az 56 évvel ezelőtti előadásban a vadász szerepét formálta.

1964, 1965, 1978, 1986,2002 – ezekben az években játszotta a bábszínház A csodálatos kalucsni című előadást. 2020-ban, február 16-án, 17:00 órától láthatja a közönség a mese legújabb feldolgozását. A mesedarabot Seres Lajos, a Szigligeti Színház Életműdíjas bábszínész-rendezője állítja színpadra. A bábokat és a díszletet a Blattner Géza díjas Majoros Gyula jegyzi. 

Féltél már valaha? Félős vagy a sötétben? Félsz attól aki erősebb? Mitől jönne meg a bátorságod? Hiszel a varázs erőben? Vagy inkább magadban hiszel? Válaszokat nem ígérünk, de ajánlunk egy előadás aminek kapcsán sokat beszélgethettek majd arról, hogy nektek mitől jön meg a bátorságotok. A csodálatos kalucsni egy kedves történet, ami a bátorságról, a félelemről, az erőről és az önámításról szól.

Szereplők:

Ugri

Szentpéteri Lenke

Tapsi

Stéfán Bodor Mária

Vadász

Hanyecz Debelka Róbert

Róka

Benczi Tekla

Behemót

Szabó J. Viktor

Sün

Lélek Sándor Tibor

Sünné

Németi Emese

Egér

Benczi Tekla

Medve

Daróczi István

Bagoly

Csepei Róbert

Vadmacska

Birtalan Katalin

 

Kiemelt kép: Az egyik főszereplő, Tapsi – Stefan Mária bábszínész társaságában. Fotó: https://www.facebook.com/szigligetiszinhaz.lilliputtarsulat/