Déri Múzeum
Déri tér 1.
2020/09/27 - 14:00 - 18:00

A pénz történetével ismerteti meg fiatal látogatóit a Déri Múzeum. Egy sikeres pályázat révén ősszel három tematikus családi nap várja majd az érdeklődőket.

A találkozókon a múzeum állandó kiállításán nem látható numizmatikai gyűjteményből készült minikiállítások, érdekes előadások, bábjáték, múzeumpedagógiai  foglalkozások mesélnek a fiataloknak a pénzről, annak örökké változó világáról.

Az első program Középpontban a középkor(i érmék) címmel szeptember 27-én, 14 órától 18 óráig tart.   A résztvevők dr. Tóth Csaba, a Magyar Nemzeti Múzeum

Éremtárnak numizmatikusa segítségével tanulmányozhatják Szent László ábrázolását a magyar pénzeken. Az előadás után Fekete Dávid zenés, vásári bábjátéka következik, címe: Mátyás bátyja, a fejetlen törökverő lovag, avagy Vitéz Hunyadi László szomorú emlékezete. A Déri Múzeum Dísztermében tartott rendezvény ideje alatt múzeumpedagógiai és kézműves foglalkozás is várja a családokat.

A részvétel díjtalan, ám – ahogyan mostantól a Déri Múzeum minden programja – regisztrációhoz kötött. A programon legfeljebb 80 látogatót tud fogadni a múzeum.

Regisztrálni a demjenne.maria@derimuzeum.hu e-mail címen, vagy

telefonon a +36 52 322-207/140 melléken lehet! A programváltoztatás jogát fenntartjuk!


+ Google Naptár + iCal Exportálás