A divat mint művészet, a művészet mint divat

2020/09/08 - 18:30 - 19:30

Különleges eseményre várják az érdeklődőket szeptember 8-án, kedden a Nyárutó nagyváradi rendezvénysorozat szervezői: A divat – mint művészet, valamint a művészet – mint divat című eseményben közreműködik Thurzó Zoltán zongoraművész, Florin Mircea Ganea mélybariton és Rebeca Cotrău divattervező. Meglepetésvendégként fellép Borbíró Tímea (fuvola) és Mezei Menyhért (hegedű). 

„Az alapfelvetése az elképzelésemnek ez volt: hogyan hat a zene, (de akár az építészet, a festészet, a szobrászat, az irodalom és a film) a divatra, illetve lehet-e a divatot is a művészeti ágak közé sorolni? Egy ruhakreációnak ugyanolyan színesnek, ritmikusnak kell lennie – mint az éppen előadott zenének” – fogalmazta meg Thurzó Zoltán szervező.

Estélyi és menyasszonyi ruhákat láthat majd a közönség a 18:30 órakor kezdődő nem szokványos divatbemutató keretében. Elvis Presley és Louis Armstrong, vagy olyan zeneszerzők klasszikusai csendülnek majd fel, mint Chopin, Liszt és Gershwin. 

Az esemény helyszíne a Nagyvárad-újvárosi református templom belső udvara, ahová a belépés a Kálvin János utcából lehetséges.

  • A belépés ingyenes, de a résztvevők száma korlátozott.
  • A helyszíni maszkviselés, kézfertőtlenítés, illetve a lázmérés kötelező.
  • A szervezők a járványügyi szabályoknak megfelelően egymástól kétméteres távolságra helyezik el a székeket.
  • Rossz idő esetén az esemény elmarad.

Az esemény a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósul meg.

A Nyárutó című nyárbúcsúztató rendezvénysorozatról további részletek a Szent László Egyesület Facebook-oldalán.


+ Google Naptár + iCal Exportálás