A kis gyufaárus lány – Magyar nyelvű előadás

Nagyváradi Állami Filharmónia
str. Moscovei nr. 5.
2021/12/13 - 18:00 - 19:30

Gyermekeknek szóló jótékonysági célzatú mesekoncerttel készül a karácsony előtti időszakban a nagyváradi filharmónia: december 13-án, hétfőn 18 órai kezdettel magyar nyelven, míg 11-én és 15-én, szintén 18 órakor, román nyelven kerül előadásra az Enescu-Bartók teremben A kis gyufaárus lány c. Hans Christian Andersen-mese zenés feldolgozása, Silvano Scaltritti (sz. 1959) kortárs olasz komponista fúvószenekarra és narrátorra készült adaptációjában. A koncerten közreműködik a filharmónia fúvósegyüttese Lorenzo Moroni vezetésével, illetve fellép a zeneintézmény énekkara is, karigazgató Lászlóffy Zsolt. A mese narrátora Benczi Tekla Enikő, a Szigligeti Színház Lilliput Társulatának bábszínésze, a kis gyufaárus lány szerepében Ilinca Tiu.

A koncerten pénzadományt, illetve egész héten ruhaneműt és játékot gyűjtenek rászoruló gyermekek megsegítésére – tájékoztat információs felületein a filharmónia, a zeneintézmény partnere mindebben a nagyváradi görögkatolikus Caritas Eparhial. Pénzadomány-átutalásokat az előadások alkalmával az egyesület képviselője POS-terminálon fogad majd, de lehetőség lesz készpénzadomány elhelyezésére is erre kijelölt perselyben. Ezzel együtt egy tíz napig tartó gyűjtőakció kezdődik mától, december 6-tól, december 15-ig, naponta 8–16 óra között a Nagyváradi Állami Filharmónia székhelyén (Moscovei u. 5 sz.), ide gyermekruhaneműket és játékokat várnak – a felajánlott termékcsomagokat kérik dobozokban, esetleg reklámszatyorban állítsák össze, illetve jelöljék meg rajta, hogy milyen korú és nemű gyermeknek szánják ajándékba.

Egy belépőjegy ára egységesen 20 lej. A jegypénztár hétfőn és szerdán 11–16, kedden, csütörtökön és pénteken 10–14 óra között tart nyitva, telefon: 0259/430-853. Jegyrendelési lehetőség online a bilete.ro oldalon. További információk megtalálhatók a filarmonicaoradea.ro weboldalon is. 


+ Google Naptár + iCal Exportálás