A libapásztorlány

2020/09/25 - 17:30 - 19:00

A Nagyerdei Szabadtéri Játékok idei évadának zárásaként vadonatúj, A libapásztorlány című előadására várja a családokat egy újabb szívmelengető színházi kalandra a Nagyerdő szívébe szeptember 18-án (pénteken), 19-én (szombaton) és 25-én (pénteken) 18.00 órai kezdettel a Vojtina Bábszínház!

A híres Grimm-mesét feldolgozó előadás próbái már a nyáron elkezdődtek, és az eddigi szokásoktól eltérően már az évadnyitó napon láthatta a közönség a 45. jubileumi évad első bemutatójaként.

Jegyek már kaphatók a Kölcsey Központban vagy online a https://nagyerdeiszabadteri.jegy.hu/ oldalon! Jegyár: 1200 Ft

Az előadásokon a bábszínház családi belépőivel is részt lehet venni. Mivel ezek a helyek korlátozott számban elérhetőek, kérjük, hogy részvételi szándékukat előre jelezzék a bábszínházban. 

Az előadás hossza (szünet nélkül): 60 perc
Kapunyitás: 17.30 

Esőnap: szeptember 26.

A libapásztorlány

Egyszer mindenkinek útra kell kelnie a szülei nélkül. Mi történik, ha a széltől is óvott hercegnőt nagybeteg királyi édesanyja nem tudja elkísérni élete legfontosabb útjára: vőlegényéhez, a szomszéd királyfihoz? Mi történik, ha kénytelen egyetlen lányát annak nagyravágyó komornájára bízni?  Nos, az történik, hogy mire megérkeznek a vőlegény udvarába, addigra a komorna lesz a hercegnő, a hercegnő pedig a komorna – később pedig libapásztorlány. A királyfi pedig, mivel korábban nem ismerte jövendőbelijét, semmit sem sejt. A Grimm testvérek ismert meséje a felnőtté válás, az önállósulás története.


Az előadást 4 éves kortól ajánljuk!

Írta: Kolozsi Angéla
Dramaturg: Dobák Lívia
Tervező: Michac Gábor
Zeneszerző: Czapp Ferenc
Koreográfus: Barta Dóra
Rendező: Kuthy Ágnes

Rendezőasszisztens: Szabó Magdolna

A díszletet készítette: Kasza Zoltán

A jelmezeket készítette: ChrisArt Kft.

A bábokat készítették:

Kissné Kati, Nádasiné Szegedi Éva, Oláh Richárd

Fény: Ágh András, Barta Zoltán, Nánási Barnabás

Hang: Czapp Ferenc, Papp László

 

Szereplők:

Baditz Dávid, Hajdú Péter, Hell Krisztina, Kolozsi Angéla m.v./Telenkó-Oláh Tímea, Mercs Máté Péter/Kedves Csaba e.h., Nagy Mónika, Reschofsky György

 


+ Google Naptár + iCal Exportálás