Adventi filmes délutánok

Apolló Mozi
Miklós u. 1.
2019/12/07 - 2019/12/14 - Egész napos

Az Apolló filmszínház – hasonlóan az év többi ünnepi alkalmaihoz – az adventhez is csatlakozott ingyenesen látogatható filmvetítésekkel.

December 7-én 16.00 órától az “Interjú Istennel” című filmet vetítik le, amelyet az Evangélikus Gyülekezet által szervezett beszélgetés követ.

december 7. 16.00
Interjú Istennel (12)
amerikai dráma, misztikus film, 97 perc, 2018
Házigazda: Evangélikus Gyülekezet

Paul Asher afganisztáni tudósításai karrierjének legkelendőbb munkái. Miután hazatér a Közel-Keletről, a fiatal újságíró nehezen dolgozza fel a háborúban látott borzalmakat és mikor házassága is válságba kerül, teljesen elveszettnek érzi magát. Egy napon aztán különös interjúalannyal hozza össze az élet, egy férfival, aki azt állítja magáról, hogy Ő Isten. Paul kezdetben szkeptikusan fogadja a titokzatos idegen szavait, ám minél többet beszélgetnek, annál inkább az az érzése, hogy talán a férfi tényleg igazat mond.

Vajon mit kérdezhet egy kíváncsi újságíró a Teremtőtől? És Te mit kérdeznél Tőle?

Egy héttel később, december 14-én, 16 órától a “Ferenc pápa – Egy hiteles ember” című dokumentumfilm tekinthető meg, a vetítést követően a házigazda, a Római Katolikus Egyházközösség lesz.

december 14. 16.00
Ferenc pápa – Egy hiteles ember (12)
svájci–amerikai dokumentumfilm, 96 perc, 2018
Házigazda: Római Katolikus Egyházközösség

A három Oscar-díjra jelölt Wim Wenders (Párizs, Texas, Berlin felett az ég, Buena Vista Social Club, Az élet sója) filmjében Ferenc pápa utazásaiba és vallással kapcsolatos nézeteibe nyerhetünk betekintést, miközben az egyházfő olyan általános témákkal kapcsolatban felmerülő kérdésekre ad őszinte, komoly, olykor humorral fűszerezett válaszokat, mint a halál, a társadalmi és gazdasági egyenlőtlenségek, a bevándorlás, az ökológia, valamint a család szerepe.

A Ferenc pápa – Egy hiteles ember azon ritka alkotások egyike, amelyek a Vatikánnal szoros együttműködésben készültek. A rendező példátlan betekintést nyert a pápa életébe: több mint két éven keresztül kísérte, emellett a vatikáni tévéarchívum olyan exkluzív felvételeket is a rendelkezésére bocsátott, amelyek Ferenc pápa világ körüli utazásai során készültek. A filmben használt vizuális stílusnak köszönhetően a nézők egészen közel kerülhetnek a pápához, aki személyesen is megszólítja a közönséget.

 

 


+ Google Naptár + iCal Exportálás