Augusztus 20.: ünnepi rendezvények Nagyvárad főterén

Szent László tér
Szent László tér
2020/08/20 - Egész napos

Komoly összefogás eredményeként immár ötödik éve szervez a Néppárt ünnepséget Szent István napján, augusztus 20-i nemzeti ünnepünkön, Nagyvárad főterén. A tervek szerint – amennyiben a járványhelyzet lehetővé teszi – idén is sor kerül az ünnepségre, mégpedig a hagyományoknak megfelelően.

Az ünnep részeként, de különálló szervezésben, Thurzó Zoltán zongoraművész szabadtéri koncertjét tekinthetik meg az érdeklődők 16.30-tól 17.30-ig az újvárosi református templom udvarán, amit istentisztelet követ a templomban.

A hagyományos kenyérszentelő ünnepség 19.00 órától kezdődne és a tervek szerint 20.30-ig tart majd, ezt követően pedig – az este fénypontjaként és az ünnep alkalomhoz illő zárásaként – a Szent László téren levetítésre kerül az István, a király rockopera eredeti felvétele, melynek vetítési jogát megvásárolták a szervezők. A részvétel mind a koncerten, mind pedig a vetítésen ingyenes lesz.

A szervezők, vagyis az Erdélyi Magyar Néppárt, az Érmelléki Gazdák Egyesülete, a Szent László Egyesület és a Magyar Polgári Egyesület gondoskodtak arról, hogy a különböző programpontok között elegendő idő álljon rendelkezésére mindenkinek ahhoz, hogy senki ne maradjon le az őt érdeklő eseményről.

Amennyiben a járványhelyzet nem súlyosbodik, az érmelléki gazdák ilyenkor szokásos vásárát is megtartják, ezzel is kedveskedve a nagyváradi magyaroknak.

A kenyérszentelés során, az idei Magyarok kenyere program keretében a megyében összegyűjtött búzából készült, a történelmi magyar egyházak képviselői által megáldott kenyeret vehetik magukhoz az ünneplő nagyváradiak, s ez lesz egyben a Magyarok kenyere program partiumi és nagyváradi záróeseménye is.


+ Google Naptár + iCal Exportálás