Barbierul din Sevilla – A sevillai borbély

Teatrul Regia Maria
Piaţa Ferdinand
2018/12/03 - 19:00 - 22:30

A Szevillai borbély az opera műfajának remekműve, melyet Gioacchino Rossini alkotott 1816-ban. Szövegkönyvét Cesare Sterbini írta Pierre-Augustin Caron de Beaumarchais színműve nyomán. Ősbemutatójára Almaviva o sia l’inutile precauzione címmel 1816. február 20-án került sor a római Teatro Argentinában.

Figaro borbély szerepét Fernando Araujo bariton alakítja, aki Mozart városából jön Szatmárnémetibe. Ő a salzburgi Mozarteum Akadémia professzora. Ezt a szerepet különböző operaszínházakban játszotta Olaszországban, Spanyolországban, Svájcban, Ausztriában és Németországban. Figaro szerepét legutóbb a Skiveben (Hollandia) megrendezett Nemzetközi Operafesztivál keretében alakította.

Rosina szerepében Cristina Simionescu, a Jászvásári (Iaşi) Román Nemzeti Opera koloratúrszopránja, Almaviva gróf szerepében Mihai Irimia, a brassói Román Opera lírai tenorénekese hallható, aki az ország valamennyi operaszínpadán fellépett már. Bartolo és Basilio szerepeiben Ioan Vrăşmaş és Marius Chiorean áll a szatmári közönség elé, akik már tucatszor felléptek ebben a szerepben a Kolozsvári Román Nemzeti Operaház színpadán.

A szólistákat az Opera Vox Zenekar és Kórus kíséri, a karmester dr. Leonard Dumitriu, a jászvásári (Iaşi) George Enescu Művészeti Egyetem professzora, a rendező Ligia Ghilea, a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémia egyetemi lektora.


+ Google Naptár + iCal Exportálás