Debreceni Ősz – kisfarsangi mulatságok Mihály-naptól Márton-napig

2020/10/31 - Egész napos

Az ősz minden, a természettel összhangban élő nép számára fontos időszak. A perzselő nyár kemény munkája után beérnek a leggazdagabb évszak gyümölcsei: megtelnek a kamrák, pincék, jó okot adva a vidámságra, szórakozásra. Nem csoda, hogy az évnek ez a szakasza mindig is a felszabadult mulatságok, lánykérések és esküvők ideje volt.

Ha más okból is, de idén ősszel mi is a szabadba vágyunk; reménykedünk a jó időben, s hagyjuk, hogy a Debreceni Ősz programjait a legszebb sorvezető, a természet szeretete vezesse.

Töltsétek velünk a kisfarsang időszakát a megújult Dósa nádor téren, ahol biztonságos körülmények között, tematikus családi napokon múlathatjuk a szombat délutánokat.

október 31.

Kelta Halloween – Samhaintól a töklámpásig

Gyere és ismerkedj meg ennek a Magyarországon is egyre népszerűbb ünnepnek az eredetével október 31-én délután a Dósa nádor téren! A múltidézéshez az ősi ír-kelta dallamokat a Sonivius Vappae és a Bran szolgáltatja.

Fellépők:

16.00 Bran

18.00 Sonuvius Vappae

november 7.

Vadűzés és erdőzúgás – egységben a természettel

Az ezerarcú erdő minden évszakban új izgalmakkal ajándékoz meg bennünket, állandó körforgásában sosem ismétli önmagát. Az ember is része ennek az egységnek, felelőséggel tartozik egyensúlyáért és sokszínűségéért.

Ennek jegyében felelősen gazdálkodó termelők, kereskedők, természetvédők, vadászok, természetjárók, művészek várják az érdeklődőket családi és gyermekprogramokkal, koncertekkel, bemutatókkal, kézműves foglalkozásokkal és kirakodóvásárral.

Fellépők:

15.00 Hahó Együttes

18.00 Nimród Kürtegyüttes

Kiemelt partnerek: NYÍRERDŐ Zrt., Országos Magyar Vadászkamara

Közreműködők: Debreceni Nagyerdőért Egyesület, Zöld Kör

november 14.

Márton-napi bogyólékóstoló

“A bornak Márton a bírája”, tartja a hiedelem, azaz ezen a napon az újbort mindenképpen meg kell kóstolni, így lesz ez a Dósa nádor téren is, ahol bogyólé-bemutató várja az oda látogatókat. A délután folyamán bemuzsikálja a teret a Kelet Brass Band és a Zűrös Banda, és közben kipróbálható a tollfosztás, a gyertyakészítés vagy akár a libatollal írás művészete is.

Fellépők:

16.00 Kelet Brass Band

18.00 Zűrös Banda


+ Google Naptár + iCal Exportálás