Debreceni Őszi Fesztivál

Kölcsey Központ Debrecen
Hunyadi utca 1-3.
2019/11/10 - 2019/11/19 - Egész napos

Kultúrszüret. Ez a találó cím is sokat elárul a több mint 20 éves Debreceni Őszi Fesztiválról. Az év jelentős kulturális rendezvénye számos művészeti ágban kínál minőségi programokat, alkalmat adva helyi és országos jelentőségű évfordulóinkról való megemlékezések számára is. A Kölcsey Központban koncertek, kiállítások, színház- és táncművészeti előadások, gyermekprogramok, népművészeti rendezvények, közönségtalálkozók várják az érdeklődőket.

*** 2019. november 10 • 19:00 – 20:40 ***

Orlai Produkciós Iroda: Férjek és feleségek – vígjáték egy részben

Woody Allen ikonikus filmklasszikusának nagy sikerű színpadi verziója a Junior Prima-díjas Ötvös András, Radnay Csilla és Nagy Dániel Viktor főszereplésével a budapesti Belvárosi Színházból!

Az egyik szakít és új szerelem után néz. A másik ettől sokkot kap, és hirtelen észreveszi, hogy talán új szerelem után kellene nézni… Akkor is együtt, vagy mostantól külön? Mi a jobb, mi az őszintébb, mi az üdvözítőbb? A nagy mulattató, Woody Allen komédiájában két pár kénytelen szembenézni házasságának állapotával. Melyik döntés jelenti a jó megoldást? Egyáltalán létezik mindenki számára jó megoldás? Röhejes helyzetekbe tudjuk hozni magunkat, annyi biztos… „Az előadás gyorsan pörög, vicces… A mély emberismeretről tanúskodó poénok olyan gyorsan követik egymást, hogy véget sem ért a felszabadult nevetés, már landol is az újabb.” – Soós Tamás, Revizor Online

 

Szerző: Woody Allen

Szereplők: Ötvös András, Radnay Csilla, Járó Zsuzsa, Pataki Ferenc, Nagy Dániel Viktor, Ullmann Mónika, Gombó Viola Lotti, Ficzere Béla, Hunyadi Máté

Színpadra alkalmazta: Zöldi Gergely

Díszlet-jelmez: Ondraschek Péter

A rendező munkatársa: Skrabán Judit

Plakát: Csáfordi László

Rendező: Szabó Máté

Producer: Orlai Tibor

 

Az Orlai Produkciós Iroda előadása

Az egyrészes előadás hossza: 100 perc, Jegyár: 4400Ft – 4900Ft

 

 

*** 2019. november 10 • 17:00 ***

Vasárnapi muzsika – a Gulyás György Szakkollégium szólistáinak hangversenye

 

A nyolcadik évadába lépett sorozat a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar és a Kölcsey Központ közös rendezvénye, a fiatal muzsikusok színvonalas platformja.

Leggyakoribb fellépői a zongora, a rézfúvós és ütőhangszer, a fafúvós, az énekművész tanszék hallgatói, valamint a Gulyás György Szakkollégium ösztöndíjasai.

 

A 60-90 perc időtartamú ingyenes komolyzenei koncertek nemcsak tartalmas zenei élményt nyújtanak a hosszú vasárnap délutánokra, hanem családias légkörű kikapcsolódást is. A darabokat felvezető narráció a szerzők, művek, korszakok érdekességeibe nyújt kötetlen hangú betekintést, a Kölcsey Központ változatos terei pedig különleges vizuális hangulatot varázsolnak a hangok köré. A foyer fényeivel és templomszerű akusztikájával, a Bálterem eleganciájával, a Bényi Árpád kiállítótér pedig aktuális kiállításaival járul hozzá az élményhez.

 

*** 2019.november 11 • 18:00 – november 23 ***

Kétségek és bizonyosságok – Komiszár János kiállítása

 

Megnyitó: november 11. hétfő 18.00

 

„A fel- felbukkanó alakok, portrék, figurák inkább csak jelzik a megformálódás lehetőségét és nem akarnak mindenáron kibomlani, teljes valójukban megmutatkozni, mint ahogy a tőmondatok tömörsége olykor többet mond el, mint a mindenáron való elmondás locsogása.” Szepessy Béla grafikusművész

 

„Komiszár János a színek varázslatában él. Festészeti témája maga az életöröm, a dübörgő vitalitás, a színek ragyogása, melyet lobbanékony ecsetvonásokkal, hozzáértéssel és nagy művészi örömmel tesz a kép felületeire. Művészi érzékenysége megértette, hogy maga a szín közvetítő ereje és melegsége híd lehet a művész lelke és a közönség felvevő képessége között. Ez az emberszerető magatartás jelen van minden képén. Miként a temperamentumon keresztül áradó életerő, úgy tobzódnak a színei a képein a nagy lendülettel feltett zöldes okkereken, kékeken keresztül, mely erő a lelki kényszer mélységéből jön, ahol a színek és formák válaszolnak egymásnak, ahol új formák születnek és halnak meg, mintha maga az alkotás lendületes folyamata a szemünk előtt játszódna le.” Jakobovits Miklós Munkácsy-díjas festőművész

 

A kiállítás ingyenesen látogatható a Kölcsey Központ nyitvatartási idejében, naponta 9.30-tól 18 óráig esti rendezvények idején 19 óráig.

 

*** 2019.november 11 • 19:00 – 20:30 *** 

Síp és lant – tisztelet Arisztotelésznek | Berecz András és barátai estje

 

Berecz András 2019 tavaszán debütált új műsora az ógörög írott műveltségből és az újgörög népművészetből merítve a mese, a muzsika és a tánc nyelvén beszél isteni harmóniáról és emberi ösztönökről, miközben kiderül az is, hogy napjaink értékvesztett világában miért érdemes az európai kultúra bölcsőjéhez visszanyúlni.

Barlanglakó nimfák ezeréves meséi és az attikai barlangokban bujdosó Davelis betyárról szóló népdal így sodródnak egymás mellé. Összefüggés-féle jön létre a pátrai kávéházban összegyűlt bírák és az Olümposzon sereglő istenek között, a megbüntetett Antiopé és a börtönre ítélt Eleni közt… Közben a muzsika természetét boncolgatjuk – a filozófia hangnemét megkerülve, de Arisztotelész után – ezúttal nem csak mesével, dallal, hanem muzsikával, és gyönyörű görög férfitáncokkal is. A dalok nagy része a XX. század eleji gyűjtésekből való, többek közt 1905-ös isztambuli fonográffelvételről, egy írástudatlan vurlai kikötőmunkástól (ma Törökország), New York-i kivándorlóktól 1917-ből…

Berecz András – ének, mese

Borbély Mihály – klarinét

Szabó Dániel – cimbalom

Smuk Tamás – dobok

Appelshoffer János – tánc

Ifj. Zsuráfszky Zoltán – tánc

Kölcsey Központ, Nagyterem

Jegyár:2900Ft

 

*** 2019.november 12 • 20:00 – 21:40 ***

Manna Produkció: A Grönholm-módszer – színmű egy részben

 

A fergeteges katalán állásinterjú-krimi kihagyhatatlan színpadi változata a budapesti Centrál Színházból! „A darab minden lehetséges szinten játék: a szereplők egymással játszanak, és a néző is annak a játéknak a része, amelyben ki kell találni a szereplők valódi kilétét, azt, hogy mi az igazság és mi a hazugság, ha egyáltalán különbséget lehet tenni.” – Jordi Galceran

 

Négy pályázó – három férfi és egy nő – felvételi beszélgetésre érkezik egy multinacionális vállalathoz, ahol kereskedelmi igazgatót keresnek. A korábbi szűrőkön már átjutottak – ez lesz az utolsó megmérettetés. A jelentkezőknek azonban a hagyományos interjú helyett meglehetősen szokatlan feladatokat kell megoldaniuk, melyek egyre bizarrabb és feszültebb helyzeteket teremtenek… Vajon mi mindenről hajlandóak lemondani, hogy megszerezzék az állást? Milyen erőfeszítéseket tesznek, meddig képesek elmenni ebben a harcban? Vannak-e tabuk, morális határok? S vajon mindenki az-e, akinek mutatja magát? A kortárs katalán szerző, Jordi Galceran több művét is bemutatták már Magyarországon, de az állásinterjú-helyzetet feldolgozó A Grönholm-módszer – mely valós kiválasztási eljárásokon alapul, és melyből A módszer címmel 2008-ban nagy sikerű filmváltozat is készült – kétségtelenül a legnépszerűbb. A darabot a 2003-as barcelonai bemutatót követően nem csak hazánkban, de a világ számos országában is sikerrel játsszák.

„A történet remekül lavírozik a dráma és a komédia között… Vannak darabok, amiket egyszerűen látni kell, és A Grönholm-módszer is ilyen. A kérdések és a kételyek, amiket felvet, mindannyiunkat érintenek. Álláskeresőknek a megnézése pedig kötelező.” – Corn & Soda

Szerző: Jordi Galceran

Szereplők:

Ferran: Simon Kornél

Merce: Botos Éva

Enric: Ficzere Béla

Carlos: Vass György

 

Dramaturg: Duró Gábor

Zenei munkatárs: Wittek Béla

Díszlet: Huszár Andrea

Jelmez: Kovács Andrea

Produkciós vezető: Gáspár Anna

Rendező: Baksa Imre

A Manna Produkció előadása

Az előadást 15 éven felüli nézőink számára ajánljuk.

Az egyrészes előadás hossza: 100 perc

Kölcsey Központ Bálterem

Jegyár: 3900Ft

 

*** 2019. november 13 • 19:00 – 20:00       ***

Kölcsey Szimfonik | Margaret Island

 

Szimfonikus hangszerelésben csendülnek fel a Margaret Island slágerei és legfrissebb szerzeményei a 2019-es országjáró Csend turnén. 2019. november–december folyamán a Csend turné keretein belül a zenekar nívós helyszíneken mutatja be szimfonikus hangszerelésű műsorát, a Heuréka Pop Orchestrával kiegészülve.

Idén év elején mutattuk be a Csend színei műsorunkat a Müpában, ami egyfajta közös elcsendesülés volt: áthangszerelt dalaink mellé többek között Süveg Márk Saiid közreműködésével fűztünk néhány elgondolkodtató üzenetet emberi kapcsolatokról, hétköznapi kérdésekről, az élet körforgásáról. Nagyon szerettünk a hallgatóságunkkal együtt elmerengeni könnyedebb és komolyabb hétköznapi kérdéseken, ezért úgy döntöttünk, hogy egy hasonló műsorral körbeutazzuk az országot”, vezeti fel Lábas Viki a turné alapötletét.

„Ritkán van alkalmunk olyan elegáns helyszíneken játszani, mint például a pécsi Kodály Központ, a veszprémi Hangvilla vagy a debreceni Kölcsey Központ. Az ilyen típusú ültetett koncertek számunkra is egész más élményt adnak, mint a fesztiválos fellépéseink, hiszen olyan fókuszált figyelmet kapunk a színpadon, ami által a dalaink is életre kelnek, egész más értelmet nyerhetnek egyes sorok, szövegrészletek”, fűzi hozzá Füstös Bálint.

„Egy-egy húzósabb fesztiválszezont követően, amikor nap nap után turnébuszban utazunk, nekünk is jólesik kicsit magunkba nézni, befelé figyelni”, meséli Törőcsik Kristóf. „A sok zaj, színes forgatag és intenzív élmény után mi is igényeljük az elcsendesedést, amikor van idő arra, hogy kicsit újra tudjuk huzalozni a gondolatainkat, helyükre tudjuk pakolni a sok minket érő impulzust. Erre mi magunk is próbáljuk tudatosan megteremteni az alkalmakat, és úgy véljük, hogy mások számára is fontos üzenet lehet az, hogy néha meg kell állni, ki kell kapcsolni.”

Közreműködők:

Lábas Viki – ének

Füstös Bálint – gitár

Törőcsik Kristóf – basszusgitár

Verók Tamás – gitár

Koltay Kurszán – zongora

Gerendás Dániel – dob

Sárkány Bertalan – ütőhangszerek

Heuréka Pop Orchestra

 

Kölcsey Központ, Nagyterem

Jegyek: 4900 Ft, 5400 Ft

 

*** 2019. november 13 • 19:30 – 20:30       ***

Bő szekund – Bősze Ádám második zenei stand up estje

 

“… a klasszikus koncertlátogatóknak végre van hol fellélegezni. Igen, ne is tagadjuk, hogy Bősze Ádám most a komolyzenei színtér szelepe, egy olyan esemény főszereplője, ahol végre lehet hahotázni, vihorászni, matatni, cukorkát bontogatni, köhögni, köhögés közben röhögni, röhögés közben köhögni, és így tovább, mert nem fog ránk szólni senki. És végre ki lehet nevetni az operák bugyuta cselekményét, az operaszereplők hülye nevét, azt, hogy ebben a kisestélyis-frakkos „cudar világban” is van komédia és félreértés…” (Revizor – Csabai Máté)

A #szeretnekahallgatók sikere után útjára indult Bősze Ádám standupjának következő évada, beszédes címével utalva a második előadásra, egy zenei szakkifejezésre, és magára az előadóra is. A tartalom teljesen új, a formátum viszont semmit nem változik: bő egyórás, fanyar, igazi „bőszés” humorú, elsősorban a klasszikus zene világából, valamint saját történeteiből válogatott, kulturált, de közérthető, nem kizárólag a „keményvonalas” zenehallgatók által élvezhető stand up estet kap a közönség.

Kölcsey Központ, Bálterem

Jegyár: 2900Ft

 

*** 2019. november 14 • 19:00 ***

Élet Katedrális – újrakezdés önmagammal

 

Minden ember szeretne boldog, kiegyensúlyozott és egészséges életet élni. Az élet azonban sok kihívást és nehézséget tartogat mindannyiunk számára ezen az úton. Lehetséges ennek ellenére, hogy mégis minőségi és örömteli hétköznapjaim legyenek? Elérhető a boldogság? … Az Élet Katedrális olyan előadásokat szervez, melyek megmutatják a valódi válaszokat.

Újrakezdés – Önmagammal…

Mi vár ránk „újrakezdőként” egy válás, egy szakítás vagy egy rossz döntés után? Hogyan lépjünk tovább? Hogyan gyógyítsuk meg a sebeinket? Hogyan bocsássunk meg magunknak és másoknak? Őszinte beszélgetés Stohl Andrással, és egy rendkívüli előadás a témában Orvos-Tóth Noémivel!

Kölcsey Központ, Bálterem

Jegyár: 2400Ft – 2900Ft

 

*** 2019. november 15 • 19:00 – 21:00       ***

Killer Queen – Queen Show from London

A Queen dalai közül nehéz lenne akár csak egyet is kiemelni, hiszen mindegyik egy külön ikon. A Killer Queen azonban maga is egy külön csillag, így nem meglepő, hogy az egyik legjobb Queen imitátor showt színpadra állító csapat is a Killer Queen nevet adta magának. Az amerikai és angol közönség kedvence Londonból érkezik 2019-ben Magyarországra, hogy egy igazi Queen élménnyel varázsolja el a magyar közönséget. A Killer Queen show-ban olyan legendás dalok csendülnek fel, amiket mindenki ismer és szeret, s közben egy igazi Queen-koncert hangulatát varázsolják a színpadra. A Killer Queen együttes 1993 júniusában alakult. Legelőször publikusan a Londoni Egyetemen léptek fel, akárcsak az igazi Queen 21 évvel előttük. 1995-re a Killer Queen népszerűsége akkorára nőtt, hogy a fellépésüket a Londoni Strand Színházban a BBC is közvetítette. Az együttes mind Angliában, mind külföldön is egyre híresebb lett. 1999-ben, egy európai és orosz turné után hazatértek a Leicester téri díjátadóra, ahol átvették a legjobb emlékzenekarért járó díjat.  A zenei listák élére törtek, amikor 2001-ben előadták a Queen “The Real Life”-ját Fatboy Slim közreműködésével. A Killer Queen második évtizede is sikeresen telt. 2005-ben az Ahoy Arénában játszottak, ahol az újra megalakult Queen is fellépett pár hónappal később.

A következő évben az együttes csatlakozott a Bjorn Again-hez és a Bootleg Beatles-höz, hogy együtt lépjenek fel az Edinburgh-i Waverley Stadionban. Ez volt a fellépés, ami ahhoz vezetett, hogy ők legyenek kiválasztva, hogy képviseljék a Queen-t a Sir Bob Gelfod által szervezett LiveAid koncerten, ami egy adománygyűjtő esemény volt a hajléktalanoknak.

2009 is sikeresen zajlott, visszatértek a Rotterdam-i Ahoy Stadionba, hogy előadják a “Queen Spectacular” show-t. Ebben az évben átvették a Svédországi Vasteras csarnokban az “Év legjobb koncertje” díjat. 2013-ban felléptek a Brighton Centerben, pont mint az eredeti Queen is régebben, hogy megünnepeljék megalakulásuk huszadik évfordulóját.

2016-ban az Egyesült Államokban turnéztak, többek között a lélegzetelállító Reck Rocks Arénában, ami az ország egyik leghíresebb előadóhelye. A Beatles, Springsteen, U2 mind felléptek itt előttük és az együttes hatalmas elismerésnek tekintette, hogy az aréna visszatérő vendégeivé váltak.

www.killerqueenonline.com

Kölcsey Központ, Nagyterem

Jegyár: 7900Ft – 9900Ft

*** 2019. november 16 • 10:00 – 17:00 ***

Őszi családi nap a Kölcsey Központban

 

Ősszel is várjuk családi napunk keretében a kis- és nagy gyerekes családokat a Kölcsey Központban!

10.00 Bálterem

MIMÓKA

Méhes Csaba, pantomimművész gyermekeknek és gyermeklelkű felnőtteknek szóló, vidám műsora hatalmas móka folyamatos játékkal

 

11.00 Bálterem

Belvárosi Betyárok koncert

A Belvárosi Betyárok okos humorral, nyelvi leleménnyel írt gyerekdalaikkal varázsolják el a családokat, amelynek történetei megélt csibészségek, hősei pedig a valóságban is léteznek. Dalaik egyszerre szólnak a gyerekekhez és üzennek a felnőtteknek. A 2018. végén megjelent Tündértó partján című albumukat jókora várakozás övezte. Miközben ez lett a világ legelső bluegrass gyereklemeze, a dalok már rövid idő alatt is nagyon jó utat jártak be, nem csak a gyerekek és a szülők körében. A lemez gyermekpszichológiával foglalkozó szakemberek figyelmét is felkeltette, Mama című, különleges dalunkról és a zenekarról többek között dr. Kádár Annamária írt ajánlót a szülőknek. A lemezt 2019-ben Fonogram Díjra jelölték, ugyanez év májusában megkapták a TAPS Új Érték Díjat.

 

11.00 és 15.00 Nagyterem

Harlekin Bábszínház: Pán Péter avagy a Sohasziget titka

Jegyek: 2000 Ft

 

13.00 Bálterem

az Eszter-lánc mesezenekar családi koncertje

 

„WALDORF 100”

2019-ben ünnepeli a Waldorf-pedagógia fennállásának 100. évfordulóját. Ez alkalomból a családi nap keretében ismerkedhetnek meg a látogatók a gyermekközpontú Waldorf-pedagógia sajátosságaival. A programra látogató családokat, a gyerekek művészi munkáiból összeállított kiállítás, kézműves foglalkozások, kalandpark és művészeti bemutatók várják a nap során.

 

Akik napközben a körfolyosón a kézműves foglalkozásokat, játékokat biztosítják:

CSUPA – CSODA Vándor Játszótér, Debreceni Pagony, Gyermekváros Egyesület, Kredenc Kézműves Kör, Maminvent, Shumlee és Túl az Óperencián – Gyerekfoglalkozások

*** 2019. november 16 • 11:00 – 13:00 és 15:00 – 17:00 ***

Harlekin Bábszínház:

Pán Péter avagy a Sohasziget titka – zenés mesejáték két részben

Pán Péter örökérvényű történetének varázslatos látványvilágú zenés színpadi adaptációja A dzsungel könyve bábszínpadi változatának alkotóitól! Ha megkérdezitek a mamátokat, hogy hallott-e Pán Péterről, bizonyosan azt fogja felelni: “Hát persze, hogy hallottam!” Hiszen ő is volt gyerek. Minden gyerek ismeri Pétert. Persze ez azt is mutatja, hogy Péter már nagyon öreg, de igazából mindig ugyanannyi idős és soha nem is fog felnőni. Ennek az az oka, hogy kisgyerekként megszökött az emberi létből az ablakon át és visszarepült a kertbe, ahonnan mindannyian származunk: a Sohaszigetre, ahol mindenki gyerek marad és szabad és van ott mindenféle, kalózok és krokodilok és képtelenül fantasztikus izgalmak és…

Itt minden lehetsz, ami csak akarsz! Minden, amit csak el tudsz képzelni! Csak hinned kell benne! „A Harlekin-féle feldolgozás simára gyalult cselekményével, ütős és eredeti látványvilágával, újszerű látásmódjával még a Pán Péter-kultuszt rég elunt, idősebb nézőnek is tud újat adni.” – Gergics Enikő, Spiritusz Online. „Ilyen részletgazdag és az emberi érzelmek megjelenítésének irányába eltolt Pán Pétert egészen biztosan nem látott még senki.” – Két Lámpás Blog

Szereplők:

Péter: Szilner Olivér

Wendy: Szűcs Réka

John: Sóvári Csaba Olivér

Michael, Kalóz: Soó Gyöngyvér

Tutu, Salamon: Herein János

Sipi, Madármama: Mészáros Pancsa

Pecek, Mama: Bábinszki Ágnes

Hook: Zádori Szilárd

Csingiling, Kalóz: Szabados Böbe

M. Barrie regénye nyomán írta: Szabó T. Anna

Báb- és díszlettervező: Csonka Erzsébet

Zeneszerző: Németh János

Koreográfus: Fosztó András

Asszisztens, ügyelő: Kiss Alexandra

Dramaturg: Éry-Kovács András

Rendező: Halasi Dániel

A Harlekin Bábszínház előadása

Az előadást 4 éves kortól ajánljuk.

A kétrészes előadás hossza: 120 perc, egy szünettel

Kölcsey Központ, Nagyterem, Jegyár: 2000 Ft

 

*** 2019. november 16 • 19:00 – 20:00 ***

Aranyakkord-koncert

Az Aranyakkord formációt Kiss Tibor (Quimby) és Vastag Gábor (A Kutya Vacsorája) hozta létre egy 2018-as ködös januári napon teljesen öntudatlanul. Egymás mellett ültek gitárral a kezükben és rájöttek, hogy megalakultak. Az Aranyakkord egy kísérleti műhely, dalkeltető, játék a zenével és a szöveggel. Sajátságos pszichedelikus-akusztikus hangulat, rock’n’roll rezervátum, szellemidézés, hangzásvilágát éppúgy jellemzi az utcai poros romantika, mint az éteri csilingelések. A két jóbarát és kolléga tulajdonképpen már 10 éve ír közösen dalokat filmzenéhez, egyéb projektekhez, Vasti több Quimby-lemez felett bábáskodott producerként is, de csak mostanra értek össze teljesen a szálak a próbaterem kanapéján. Állandó vendégként csatlakozott a duóhoz Gábor Andor „UFO”, aki mágikus ütőhangszeres játékával színesíti a produkciót. Koncertjeik is ezt a szobazene hangulatot idézik meg, ahol a közönség közelebb kerülhet a dalok gyökeréhez. Saját számaik mellett improvizációk képében helyet kap a pillanat, életművük egyéb dalai és kedvenceik feldolgozása is. Az Aranyakkord eddigi fennállása alatt több hazai koncert mellett többször járt már Európában és a tengerentúlon is.

Kölcsey Központ, Bálterem, Jegyár: 3400Ft

 

*** 2019. november 18 • 19:00 – 20:00 ***

Száz titok kavarog – Ady Endre 100

 

Zenés irodalmi est Ady Endre halálának 100. évfordulóján. „Úgy érzem s bátran vallom, hogy az európai magyar lelkének a szószólója vagyok.”  (Ady Endre – Budapesti Napló, 1906)

A műsor a népzene, a klasszikus zene és a magyar jazz-ízű muzsika sajátos egymásba fonódásával segít elmélyedni Ady Endre költészetében, hogy az útkereső, vívódó, gyarló ember gondolatait, igazságait felidézve élményt és hitet adjon. Az előadók arra a meggyőződésre építenek, hogy sokan vannak a kultúra értékeit szerető, őrző, és továbbadó emberek, akik nyilvánvalóan európaiak: egyszerre keletiek és nyugatiak – ezzel együtt magyarok. Csakúgy, mint saját korában Ady Endre, aki új személyiség-felfogást, nemzeti önismeretet, s ezek talaján egy merőben új, modern és merész költői nyelvet hozott a XX. század eleji magyar szellembe, miközben mély gyökerekkel kapcsolódott hazája történelmébe, kultúrájába. Kora válságát, a hagyományos európai világkép és értékrend összeomlását nem csak önmaga, de a közösség, a nemzet identitásvesztéseként élte meg. Nem kisebb célt tűzött maga elé, mint a még megmaradt értékek átmentését, újrafogalmazását, az „új időknek új dalaival” való ötvözését.

 

Előadók:

Auksz Éva, Őze Áron – vers, Balogh Kálmán – cimbalom, Bognár András – nagybőgő,

Csík János – hegedű, ének, Dresch Mihály – szaxofon, fuhun, Gellén Péter – néptánc, Vizeli Máté – hegedű, Budapesti Kamarazenei Műhely,

Kölcsey Központ, Nagyterem. Jegyár: Jegyár: 2900Ft


+ Google Naptár + iCal Exportálás