European Music Open

Regina Maria Színház
Piata Ferdinand
2019/06/14 - Egész napos

A fesztivál hat napja alatt kilenc kiemelt program – tánc, képzőművészeti kiállítás, kamarazene koncert, jazz, színházi előadás, opera – várja a művészetrajongókat. 

Június 11-én, kedden 19 órakor a színházban a Maribori Nemzeti Színház balettgálájával kezdődik, az előadás koreográfusa a belényesi (Bihar megye) születésű Eduard Clug.

Június 12-én, szerdán 18.30 órától nyitják meg a Körösvidéki Múzeumban a tajpeji (Taivan) Chen Ching-Jung festménykiállítását. A 85 éves művész első alkalommal állít ki Romániában, ebből az alkalomból a Körösvidéki Múzeumnak ajándékozta egyik nagyméretű, 250 ezer euróra becsült mozaikját, mely a Szűzanyát ábrázolja a gyermek Jézussal. Az eseményhez kapcsolódóan fellép a tajpeji Evergreen String Quartet (ESO) Hung Yu Tseng tenor Kuo Ya-Feng zongorista kíséretében. Ugyanezen a napon a Cion neológ zsinagógában a The Three Wise Men nevű dzsesszegyüttes ad koncertet.

Június 13-án a bukaresti Act Színház művészei, Marcel Iureş és Florin Piersic Jr. a Stage Dogs című darabbal lép a közönség elé a Regina Maria Színházban.

Június 14-én, pénteken 19.30 órától a színházban részleteket láthat a közönség Dan Dediu Az elveszett levél című operájából, melyet a zeneszerző I. L. Caragiale művéből írt. Az operából, melyben eredetileg 150 ember lép színpadra láthatunk majd részleteket Nagyváradon. Az előadásban a narrátor szerepét a legendás bukaresti színésznő, Maia Morgenstern vállalta, a művésznő szintén jelen lesz a színházban.

 

Június 15-én, szombaton 14 órai kezdettel kerül sor Wolfgang Amadeus Mozart Requiem című művének bemutatójára a nagyváradi római katolikus székesegyházban. Közreműködnek a Bécsi Állami Opera szólistái, a Bécsi Ifjúsági Filharmónia és a Nagyváradi Állami Filharmónia Énekkara. Karvezető: Lászlóffy Zsolt.

A fesztivál keretében ezen a napon találkozhatnak az érdeklődők Mircea Cărtărescu, többszörösen kitüntetett íróval, akivel Dan Liviu Boieriu beszélget.

A fesztivált június 16-án, a Regina Maria Színházban operagála zárja, melyen ismét fellépnek a Bécsi Állami Opera szólistái és a Bécsi Ifjúsági Filharmónia tagjai.

További részletek az esemény honlapján.

 


+ Google Naptár + iCal Exportálás