Magyar Filmek Klubja: A Házassággal kezdődik

Magyar Filmek Klubja
Kálvin János utca 1.
2019/01/28 - 17:30 - 19:00

A Házassággal kezdődik című, 1943-ban bemutatott magyar vígjátékkal kezdi a 2019-es évet a Szent László Egyesület által szervezett Magyar Filmek Klubja Nagyváradon. És ahogyan a klubba rendszeresen visszajárók megszokhatták, a vetítés mellett ezúttal is lesz beszélgetés, amelynek keretében az érdeklődők a filmről, a korról és a színészekről egyaránt megtudhatnak érdekes adalékokat.

A filmről pedig egyelőre csak annyit, hogy apja nagy megkönnyebbülésére végre férjhez megy az elkényeztetett, makrancos Lili. Abban reménykedik, hogy megszabadul zsarnokától, s lánya ezentúl férjét, Pétert terrorizálja, ő pedig végre élheti a maga életét. A dolgok azonban másképp alakulnak. Pétert nála keményebb fából faragták, nem tűri a szeszélyes fiatalasszony zsarnokoskodását, minek következtében Lili a még mindig reménykedő régi udvarlójával, Alfréddal utazik el nászútra. Mikor a fiatalasszony látja, hogy férje nem rohan utána, különböző furfangokhoz folyamodik, attól sem riad vissza, hogy elmeháborodottnak tettesse magát.

Ha kíváncsi, hogyan alakul a történet, és szeret közösségben mozizni, filmekről beszélgetni, tartson velünk!

A szervezők  szeretettel várják a régi filmek szerelmeseit – legyenek régi „klubtagok” vagy újoncok – január 28-án, hétfőn, 17.30 órától a megszokott helyszínen, a Kálvin János utca 1. szám alatt.

A belépés ingyenes.


+ Google Naptár + iCal Exportálás