ORA Jazz Festival 2019

Cion Neológ Zsinagóga
str. Independentei nr. 22.
2019/09/22 - 19:00 - 23:30

Az ORA Jazzfestival meghívja a zenekedvelő közönséget a rendezvény második kiadására! A 2019-es Ora Jazz Festival szeptember 20-22. kerül megrendezésre, Nagyvárad egyik legértékesebb építészeti műemléke, a Cion neológ zsinagóga színpadán. A Mono Kulturális Egyesület és a Nagyvárad és Környéke Turizmusát Népszerűsítő Egyesület (APTOR) együtt indította útjára ezt a nemzetközi jazz-fesztivált tavaly, az első kiadás lelkes közönségsikernek örvendett.

Az idei ORA Jazzfestival meghívottai között számos ismert nevet és a nemzetközi jazz-színtéren feljövőben levő új csillagot találhatunk. A Jakob Bro Trio, Nubya Garcia, a Svante Henryson Quartet, a Ilhan Erșahin & Oceanvs Orientalis, a Mohamed Najem & Friends valamint az Oláh Dezső Trió mozgalmas zenés színpaddá változtatja majd a zsinagóga belső terét. Az idei kiadásra is jellemző lesz a stílusok sokfélesége: hallhatunk kortárs jazzt és amerikai darabokat skandináv feldolgozásban, népzenei alapú míves improvizációkat és klasszikus zeneművek jazzes átdolgozásait.

Program ORA Jazzfestival 2019:
Péntek, szeptember 20., 19.00 óra:
Jakob Bro Trio “Bay Of Rainbows”
Nubya Garcia

Szombat, szeptember 21., 19.00 óra:
Oláh Dezső Trió – “Reflections of Béla Bartók’s Six Romanian Dances”
Ilhan Ersahin & Oceanvs Orientalis

Vasárnap, szeptember 22., 19.00 óra:
Mohamed Najem & Friends
Svante Henryson Quartet – “Seven Songs from the 70s”

A koncertekre a nagyváradi Cion Neológ Zsinagógában kerül sor, az Independenței (Kossuth) utca 22. szám alatt, 19 órai kezdettel.
A napijegy ára 70 lej, a fesztiválbérlet 180 lejbe kerül.


+ Google Naptár + iCal Exportálás