Rákócziak a történelemben

Nagyváradi Vár
Str. Emanuil Glojdu nr. 39-41.
2019/10/09 - 17:30 - 18:30

Rákócziak a történelemben

– Dr. Habil. Balogh Judit egyetemi tanár előadása –

Folytatódik a Szent László Napokat is szervező Szent László Egyesület által a Rákóczi-emlékév alkalmából útjára indított előadássorozat Nagyváradon: október 9-én, szerdán 17:30 órától a nagyváradi vár I épületének emeleti konferenciatermében dr. Habil. Balogh Judit egyetemi tanár Rákócziak a történelemben címmel tart családtörténeti előadást.

A sorozat immár harmadik előadása elsősorban a családtörténeti elemekre koncentrál a politikatörténettel szemben, így a férj-feleség, apa-fia, anya-fia, gyám-gyámfiú, vőlegény-menyasszony kapcsolatokra összpontosít, ami természetesen alapjaiban határozta meg a nagypolitikát is.  

Szó lesz többek között a Rákóczi család felemelkedéséről, Rákóczi Zsigmond pályájának alakulásáról, fiáról, I. Rákóczi Györgyről és az ő családjáról. Az előadás középpontjában két személy áll majd: a váradi kapitány Rákóczi György, valamint Rákóczi László, Rákóczi Pál fia, a család katolikus ágának sarja, akinek megismerhetjük a Lorántffy Zsuzsannához fűződő kapcsolatát és a váradi csatában való részvételét.

Az esemény támogatója a Bethlen Gábor Alap.

A belépés ingyenes.


+ Google Naptár + iCal Exportálás