Royal Opera House: MARSTON & SCARLETT VILÁGPREMIER (balett, élő közvetítés)

Apolló Mozi
Miklós u. 1.
2020/02/25 - 21:15 - 23:30

A londoni Royal Opera House 2019/20-as évadának élő mozis közvetítéssorozata október 8-án elkezdődik a debreceni Apolló moziban!

Jegyek kaphatók a Kölcsey Központban, az Apolló moziban és online a fonixinfo.jegy.hu weboldalon!

A Royal Opera House’s Live Cinema Season a 2019/20-as évadban ismét világszínvonalú balett- és operaelőadásokat kínál a nézőknek. A több új produkciót és népszerű klasszikusokat felvonultató repertoárt a világ 40 országában, több mint 1000 filmszínházban közvetítik a Covent Gardenből. Az idei évadban többek között olyan világsztárok előadásában csendülnek fel az ismert dallamok, mintJonas Kaufmann, Bryn Terfel, Erwin Schrott, Nina Stemme és Szonja Joncseva, a Royal Balett előadásában pedig ismét műsorra kerülnek a legnépszerűbb klasszikusok, köztük a Hattyúk tava.

MARSTON & SCARLETT VILÁGPREMIER (Balett)

Élő közvetítés: 2020. február 25. kedd, 20:15
Az előadás hossza: 3 óra

Koreográfus: Cathy Marston, Liam Scarlett

Cathy Marston koreográfus korábban a Royal Opera House táncosa volt, jelenleg a Bern Ballett igazgatója. A Royal Ballett nagyszínpadára álmodott előadásának inspirációja Jacqueline du Pré csellista jelentőségteljes élete és karrierje volt. A program második részében a Royal Ballett saját koreográfusa, Liam Scarlett legújabb művének világpremierjét láthatják a nézők.

FIDELIO (Opera)

Élő közvetítés: 2020. március 17. kedd, 20:15
Az előadás hossza: 2 óra 30 perc, egy szünettel
Az előadás nyelve: német, angol felirattal

Zene: Ludwig van Beethoven
Rendező: Tobias Kratzer
Karmester: Antonio Pappano
Főszereplők: Jonas Kaufmann, Lise Davidsen

Beethoven egyetlen operája valódi mestermű, kockázatvállalás és diadal lenyűgöző története. A Royal Opera House zeneigazgatója, Antonio Pappano által vezényelt előadásban a tenor világsztár Jonas Kaufmann alakítja Florestant, a politikai foglyot; felesége, Leonóra szerepében pedig Lise Davidsent láthatjuk. A bátor asszony önmagát Fideliónak álcázva próbálja megmenteni férjét.

HATTYÚK TAVA (Balett)

Élő közvetítés: 2020. április 1. szerda, 20:15
Az előadás hossza: 2 óra 55 perc, két szünettel

Zene: Pjotr Iljics Csajkovszkij
Koreográfus: Liam Scarlett, Marius Petipa és Lev Ivanov nyomán

Liam Scarlett szemet gyönyörködtető 2018-as új produkciója visszatér a Covent Garden színpadára. A Royal Ballett teljes társulatát felvonultató előadás valódi remekmű, melyben az elátkozott szerelmesek története számos felejthetetlen pillanatot nyújt a nézőknek.

PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK (Opera)

Élő közvetítés: 2020. április 21. kedd, 20:00
Az előadás hossza: 3 óra 10 perc, egy szünettel
Az előadás nyelve: olasz, angol felirattal

Zene: Pietro Mascagni (Parasztbecsület), Ruggero Leoncavallo (Bajazzók)
Rendező: Damiano Michieletto
Karmester: Daniel Oren

Két operaklasszikust ötvözve nyerhetünk betekintést egy dél-itáliai falucska életébe, ahol egy vándorszínház érkezése után hihetetlen érzelmek törnek elő az ott lakókból. Damiano Michieletto díjnyertes rendezése sugárzóan élénken jeleníti meg a titkos szerelem és a kontrollálhatatlan féltékenység megdöbbentő következményeit.

DANTE PROJEKT (Balett)

Élő közvetítés: 2020. május 28. csütörtök, 20:15
Az előadás hossza: 3 óra

Zene: Thomas Adès
Koreográfus: Wayne McGregor
Design: Tacita Dean

Az Isteni színjáték epikus túlvilági utazását a Royal Ballett úttörő szellemű rezidens koreográfusa, Wayne McGregor álmodta színpadra azzal a céllal, hogy közelebb hozza a nézőkhöz Dante rendkívüli vízióját. A baletthez a világhírű kortárs zeneszerző Thomas Adès komponált zenét, az előadás sajátos látványvilága az elismert fotóművész, filmes és festő Tacita Dean munkáját dicséri.

ELEKTRA (Opera)

Élő közvetítés: 2020. június 18. csütörtök, 20:45
Az előadás nyelve: német, angol felirattal

Zene: Richard Strauss
Rendező: Christof Loy
Karmester: Antonio Pappano
Főszereplők: Nina Stemme, Karita Mattila

Strauss rendkívül izgalmas és merész módon dolgozta fel a kalsszikus görög tragédiát, amely a díjnyertes rendező, Christof Loy új rendezésében az idei évad utolsó moziközvetítése a Royal Opera House-ból. Az operaház zeneigazgatója, Antonio Pappano vezényletével a muzsika mesterien ötvözi az erőszakos és a gyengéd érzelmek rezgéseit. A kiváló szereposztással színre vitt darab címszerepét Nina Stemme alakítja (akit az előző szezonban Brünnhildeként ismerhettünk meg); Klütaimnésztra, az elátkozott királyné szerepében Karita Mattila finn operacsillag debütál.

Jegyek kaphatók 2019. augusztus 22-től a Kölcsey Központban, az Apolló moziban és online a fonixinfo.jegy.hu weboldalon!

Jegy- és bérletárak:

1.790 Ft (elővételben váltott diák/nyugdíjas jegy) | 2.190 Ft (elővételben váltott normál jegy)
2.590 Ft (előadás napján váltott jegy) | 17.880 Ft (12 élő előadásra jogosító bérlet)

Évad előzetes:
https://www.youtube.com/watch?v=Fh2VnvyE9cY


+ Google Naptár + iCal Exportálás