X. Mangalica Fesztivál

Kossuth tér
Kossuth tér
2019/03/03 - Egész napos

2019-ben tizedik alkalommal rendeznek Debrecenben Mangalica Fesztivált, a város szívében, a Nagytemplom előtti Kossuth téren.

A továbbra is ingyenesen látogatható rendezvény igazi értéke egyfajta fair trade mozgalom beindítása. Az érdeklődők közvetlenül találkozhatnak az ország minden pontjáról érkező tenyésztőkkel, sok esetben attól vehetik meg a terméket, aki maga állította elő, így a kereskedelmi láncok kiiktatásával mindenki jobban jár. A vásárló nem kap hamisítványt, csak a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete (MOE) által ellenőrzött állományból kikerült végtermék lehet jelen a rendezvényen, mely szakmai felügyeletét az egyesület garantálja.

Bár a kilátogató vendégek főként a kiváló minőségi termékek miatt mennek a fesztiválra, de a megfelelő szórakozásért egész napos színpadi műsorral készülnek a szervezők. Napközben a fesztivál hangulatához illeszkedő zenei programok, vásári komédia, gasztro-bemutatók, látvány tepertősütés, kora délutántól könnyűzenei koncertek.

A helyben sült egész malac és a frissen sütött tepertő mellett, különböző frissen készült mangalicaételek közül válogathatnak a vendégek: a klasszikus ételek mellett mangalica street food – azaz könnyen, gyorsan, akár kézből is fogyasztható mangalica menü – is készül.

2019-ben is lesz élőállat-kiállítás. Ideiglenes karámokba költözik a három fajtából (szőke-vörös- fecskehasú) 1-1 család és egy koca malacokkal. 2019-től köszönhetően a MOE sikeres génmegőrzési és szelekciós állattenyésztési munkájának újra élő példányokban is megtekinthetők a 20 éve kihaltnak nyilvánított fekete mangalicák.

A tenyésztők, kistermelők mellett minden alkalommal lehetőséget kapnak magyar kézműves termékek készítői, iparművészei a bemutatkozásra, a rendezvényen belüli kézműves utcában.

Bővebb információk: www.mangalicafesztival.huwww.facebook.com/mangalicafestival

 


+ Google Naptár + iCal Exportálás