XVIII. Debreceni Maskarádé

Kossuth tér
Kossuth tér
2019/03/01 - Egész napos

XVIII. Debreceni Maskarádé

– avagy Konc Király és Cibere Vajda ütközete –

Kicsi hölgyek, kicsi urak, erre, csak erre!

Nagyra nyissák szemeiket, szélesre tárják füleiket, mert ilyet még nem pipált az öregapjuk se! A 2019-es esztendőben, február hónapjának 26., 27. és 28. napján, valamint március hónapjának 1. és 2. napján kiseprűzzük a telet Debrecen városából.

Február 26-án, 27-én és 28-án 10.00 és 14.00 órától tanúi lehetünk Konc Király és Cibere Vajda viadalának a Vojtina falai között, s a városhírű komédiások – az ORT-IKI, a Szeredás és a Vojtina Társulat bűvös-bábos csepűrágói – csapnak olyan csinnadrattát, hogy a jelenlévő sokaságnak kétfelé áll majd a füle. A gólyalábas csepűrágók és a tavaszt váró aprónép elől a Tél fejvesztve menekül!

Március 1-én (pénteken) 18.00 órától farsangi jelmezes mulatságot rendezünk a felnőtteknek „Itt a farsang, áll a bál!” címmel a Vojtina Bábszínházban, ahol a Vojtina elmúlt negyedszázadának meséiből megelevenedett szereplők kelnek életre,  farsangi alakoskodók és muzsika várja a mulatságba vágyó táncoslábú vendégeket!

A Maskarádé négy napját zárja a városi sokadalom március 2-án (szombaton) 16.00 órától, vonulva a Városházától nagy télkergető hangossággal egészen a Kossuth térig. Ez a tér lesz helyszíne ama nagy viadalnak, melyet Konc Király és Cibere Vajda – bőség és böjt urai – egymással vívnak.

Öt napig gördül a kacaj, gurul a nevetés a Vojtina falai és a Kossuth téren gyülekező sokaság között, elvárunk hát mindenkit, aki jöveteli szándékát jelzi a Vojtina figurásainál a 418-160-as telefonszámon vagy a szervezes@vojtinababszinhaz.hu e-mail címen!


+ Google Naptár + iCal Exportálás