Nagyváradon járt az ír nagykövet

Kedden, Bihar megyébe látogatott Derek Feely, Írország bukaresti nagykövete, Nagyváradon Ioan Mihaiu prefektussal, Pásztor Sándor megyei tanácselnökkel és Dacian Palladi, városmenedzserrel tárgyalt.

Az ír nagykövet Bihar megyei látogatására, az ír-román kétoldalú és európai együttműködésre alapozott kiváló viszonyának köszönhetően került sor. Célja, az ír miniszterelnök ez év júliusi látogatásán elindított együttműködés megerősítése, és kiteljesítése a gazdaság területén, a kölcsönös megismerés és a jobb kommunikáció létrehozása volt.

Derek Feely nagykövet és Ioan Buzilă, kereskedelmi attasé találkozón vett részt Bihar megye és Nagyvárad képviselőivel. A tárgyaláson jelen volt Ioan Mihaiu prefektus, Pásztor Sándor megyei tanácselnök és Dacian Palladi, városmenedzser. A találkozó keretében a prefektus bemutatta Bihar megyét, a térség gazdasági fejlődésének perspektíváit, és felhívta a figyelmet azokra az ágazatokra, amelyek képesek hozzáadott érték teremtésére, ezért vonzó befektetési lehetőségeket kínálnak. Ezek között elsősorban a turizmust, az IT-szektort és a mezőgazdaságot említette. Hangsúlyozta, hogy a térség a külföldi befektetők számára olyan fontos előnyökkel rendelkezik, mint a korszerű ipari parkok, az európai finanszírozásban szerzett tapasztalatok, vagy a képzett munkaerő.