Stratégiai partnerségi megállapodást kötött az Agrárminisztérium a Debreceni Egyetemmel

Agrárfejlesztés, élelmiszerlánc-felügyelet, élelmiszeripar, környezet- és természetvédelem, valamint öntözés- és kutatásfejlesztés területén fűzi szorosabbra együttműködését a Debreceni Egyetem és az Agrárminisztérium az október 7-én aláírt partnerségi megállapodás értelmében.
 
Az ágazatokat érintő jogszabályok, illetve az azokat megalapozó koncepciók közös előkészítésétől, illetve utólagos értékelésétől a hazai agrárium rendszerszintű fejlődését várják a felek.

A dokumentumot Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára, valamint Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár adta át Jávor András professzornak, a DE Multidiszciplináris Agrár- és Élelmiszeripari Kabinet elnökének a fővárosi Herman Ottó Intézetben.

Farkas Sándoraz eseményen felidézte: 2014-ben az a döntés született, hogy a 2010-es évet követően hatályukat vesztett szerződéseket megújítják, újragondolják, és a már működő partnerségi kapcsolatoknak új, hivatalos formát adnak.
A megállapodások alapján konzultációkat, egyeztetéseket szerveznek partnereikkel a magyar mezőgazdaság további fejlődése érdekében – jelezte a szaktárca parlamenti államtitkára.

Farkas Sándor ismertette, hogy a 2018-2022 közötti ciklusra már kötöttek két stratégiai megállapodást a Magyar Országos Horgász Szövetséggel és az Országos Méhészeti Egyesülettel, ezúttal pedig 88 stratégiai partnerségi megállapodást és 30 együttműködési megállapodást adtak át. A megállapodások révén erősödik a magyar vidék – hangoztatta Farkas Sándor államtitkár.

Fotó: Pelsőczy Csaba/unideb.hu