90 grammnyi droggal akarta átlépni a határt

Kilencven grammnyi magas kockázatú droggal – vélhetően amfetaminnal – akarta átlépni a magyar-román határt Borsnál egy Temes megyei férfi. A határrendőrség emberei azonban, a birtokukba jutott információk alapján, már várták.

J.S:, 45 éves, Temes megyei román állampolgár, Romániában bejegyzett autójával, május 19-én Borsnál szeretett volna belépni Romániába. A rendőrök azonban, egy információ alapján a személyt és a gépjárművet is ellenőrzésnek vetettek alá, melynek során a férfi blúzának zsebében, valamint az autó ülései alatt, alufóliába csomagolva több, fehér porral teli zacskót találtak. A férfi elismerte, hogy a zacskókban lévő por tiltott szer, ugyanakkor kijelentette, hogy alkalmi drogfogyasztó.

Ezután a határrendőrök a férfit bekísérték a határrendészet irodájába, és értesítették az ilyen esetekben eljáró nagyváradi Szervezett Bűnözés Elleni Csoportot (BCCO). A csoport operatív egysége azonnal kiszállt a helyszínre, átvette és további vizsgálatok céljára elszállította az anyagot.

Ugyanakkor a nagyváradi Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) elrendelte a férfi 24 órás őrizetbe vételét