A Debrecen kiesett az NB I-ből, a dühös szurkolók számonkérték a játékosokon a gyenge teljesítményt

A Debrecen kiesett a labdarúgó-bajnokság élvonalából, miután az OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában 1-1-es döntetlent játszott a vendég Pakssal, amely ezzel bennmaradt. A hétszeres bajnok, hatszoros kupagyőztes DVSC 1993 óta folyamatosan az első osztály tagja volt.

A Debrecen mezőnyfölényével telt a találkozó első negyedórája, a Paks jól szervezett védelmével szemben azonban komolyabb helyzetet nem tudtak kialakítani a hazaiak. A vendégek aztán teljesen váratlanul vezetést szereztek, és a folytatásban magabiztosan őrizték előnyüket, kontratámadásaikkal pedig többször is zavart okoztak a Loki védelmében. 

A szünet után is a DVSC birtokolta többet a labdát, mezőnyfölénye azonban helyzetekben nem nyilvánult meg. A hazai esélyeket egy óriási kapushiba hozta vissza, a menteni igyekvő Rácz ugyanis nem találta el a labdát, Trujic pedig az üres kapuba gurított. A bennmaradáshoz a Debrecennek még egy gólt szereznie kellett volna. A hajrában mindent egy lapra feltéve rohamozott is a házigazda, de  Ferenczi lövése – már a hosszabbításban – a felső lécről a gólvonalra pattant, így maradt a döntetlen.

A lefújás után az elkeseredett debreceni szurkolók a pályára rohantak, és számonkérték a játékosokon a gyenge teljesítményt, többüket meglökték és megpróbálták lerángatni róluk a mezt.  

Debreceni szurkolók és rendőrök a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában játszott Debreceni VSC – Paksi FC mérkőzés után a debreceni Nagyerdei Stadionnál. MTI/Czeglédi Zsolt

A volt válogatott, debreceni Tőzsér Dániel pályafutása utolsó meccsét játszotta.

A Loki 27 év után kiesett az élvonalból, és augusztustól a másodosztályban szeretné kiharcolni a visszajutást az NB-I-be. Sajnos az utolsó mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, és ezt a mérkőzés után méltánytalan jelenetek közepette a legvérmesebb szurkolók is szóvá tették. Sajnos így ért véget Tőzsér Dániel játékos pályafutása, aki könnyekkel küszködve intett búcsút a közönségnek – írták a meccs után a DVSC honlapján.

 

Kiemelt kép: A debreceni Tőzsér Dániel csapatkapitány (j) és Haris Attila (b), valamint a pályára berohant debreceni szurkolók a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában játszott Debreceni VSC – Paksi FC mérkőzés után a debreceni Nagyerdei