A Debreceni Virágkarnevál idén is ellátogatott Nagyváradra és Bihar megye több településére

Az elmúlt évek hagyományaihoz híven ebben az esztendőben is ellátogatott a Debreceni Virágkarnevál néhány kocsija Nagyváradra és Bihar megye több településére. A „Nagyváradi virágkarnevál” a Szent László Egyesületnek, az Érmelléki Gazdák Egyesületének, a Magyar Polgári Egyesületnek , valamint a város képviseletében a Nagyvárad és környéke turizmusának népszerűsítéséért felelős APTOR Egyesületnek köszönhetően valósulhatott meg, a Magyar Kulturális Napok keretében. A Bihar Megyei Virágkarnevál rendezvényeit a Partium Alapítvány, az RMDSZ és a Varadinum Alapítvány szervezte.

Augusztus 21-én újra Nagyváradra érkeziett a Debreceni Virágkarneválon is felvonuló kocsik közül négy alkotás – köztük a Szent Koronát megformáló is –, melyeket 10 és 18 óra között csodálhatott meg a nagyközönség a Szent László téren.

Az idei Bihar Megyei Virágkarnevál központi helyszíne Margitta volt, ahol kedden néptáncgálával, koncertel és sok más érdekes programmal várták a térségbeli magyarokat.

A virágkarneváli menet idén megállt Bihar, Szalárd, Szentjobb, Hegyközszentmiklós, Székelyhíd, Kiskereki, ottomány, Érbogyoszló, Érszőllős, Monospetri településeken is, összesen több mint tízezer érdeklődő nagy örömére.

 

Fotó: https://www.facebook.com/rmdsz.biharmegye