A régi Nagyváradról mesél történeteket Farkas László most bemutatott kötete

Rekordot döntött Farkas László közismert nagyváradi publicista: tegnap esti könyvbemutatóján közel kétszáz példánya kelt el frissen megjelent, Történetek a régi Nagyváradról című kötetének.

Zsúfolásig megtelt november 21-én a Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ múzeumterme Farkas László Történetek a régi Nagyváradról című kötetének bemutatóján.

A szerző tősgyökeres nagyváradi, itt töltötte életének szinte teljes egészét. Ő még látta a magyar Nagyváradot, és szemtanúja volt a változásoknak is. Mint a könyv ajánlójában írja, szereti a mai Nagyváradot is, de ?az én koromban már megtehetem, hogy ha akarok, egy másik, egy, a mainál sokkal rendezettebb, békésebb világba képzeljem magam.?

Farkas László hosszú évek óta kutatja, gyűjti a régi városi történeteket, melyek közül számos  saját blogján, illetve a helyi sajtóban is megjelent, és amelyeket most egy kötetbe rendezett.

 ?A műfaja, azt hiszem, meghatározhatatlan, én legalábbis nem tudom meghatározni? Könyvtárban, olvasóteremben, régi újságok között, aztán otthon, a billentyűzet előtt eltöltött órák termését tartja kezében az olvasó.? ? vallja a szerző a könyvről, melyet barátja, a könyvbemutatón szintén jelen lévő Holló Cs. Barna grafikái illusztrálnak.

A kötetben természetesen Debrecen is megjelenik a sportról, az irodalomról és könyvnyomtatásról, a színházról, de a váradi vasutasok megmentett zászlójának visszatéréséről szóló történetekben is.

A kötetet Nagy József Barna, a könyvbemutatót szervező Magyar Polgári Egyesület elnöke méltatta. A rendezvényen közreműködött a Sola Fide Keresztyén Kulturális Csoport (Boros Beatrice, Fórián Andrea, Thurzó Sándor József).

A könyves est végén hosszú sor kígyózott a szerző asztalánál arra várva, hogy dedikálja kötetét.

Mint azt Farkas László a denagy.hu-nak elmondta, nagyon meghatotta, hogy ilyen sok érdeklődő megtisztelte jelenlétével. Azt is elárulta, hogy már Debrecenből is érkezett hozzá könyvbemutatóról szóló megkeresés. ?Örömmel megyek a cívisvárosba is, hiszen nagyon szeretem Debrecent. De ehhez előbb a könyvemet elkészítő Litera nyomdával kell megbeszélnem az utánnyomást? ? nyilatkozta hírportálunknak.  

Farkas Lászlót nem kell bemutatni a nagyváradiaknak, a debreceniek pedig a Dehír.hu vele készült interjújából ismerhetik meg jobban.

Fotók: Érmelléki Gazdák Egyesülete, Magyar Polgári Egyesület