A Wizz Air megszünteti Debrecen-Milánó járatát

A Wizz Air bejelentette, hogy a Debrecen-Milánó Malpensa útvonala iránti jelentős keresletcsökkenés miatt 2020. március 16-val megszűnteti ezt a járatát.

A Wizz Air közölte: az érintett járatokra foglalással rendelkező utasokat a lehető legkorábbi időpontban, de legkésőbb az indulás előtt 14 nappal automatikusan tájékoztatják, és átfoglalják őket egy alternatív útvonalra.

A közlemény szerint a jegyüket a wizzair.com honlapon és a légitársaság mobilalkalmazásában megvásárló utasok e-mailes értesítést kapnak, amelyben választhatnak a viteldíj teljes összegének visszatérítése vagy 120 százalékának WIZZ számlára jóváírása között.

A Wizz Air csütörtökön jelentette be, hogy több olaszországi járatát is ritkítja a március 11. és április 2. közötti időszakban, mert a koronavírus-járvány miatt visszaesett a kereslet. A légitársaság közleménye szerint a jelzett időszakban összesen 60 százalékkal csökken a légitársaság teljes olaszországi kapacitása.

A magyar kötődésű Wizz Air Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága, jelenleg 120 Airbus A320 és A321 típusú repülőgépből álló flottát üzemeltet, több mint 700 útvonalat kínál 25 bázisról, 155 célállomásra, 45 országban.