Adventi gyertyagyújtás a nagyváradi székesegyház előtti téren

A Nagyváradi Római Katolikus Püspökségebben az évben „Adventi fények” címmel imaláncot hirdet, amihez bárki csatlakozhat adventi vasárnapjainak előestéjén 18 órakor, amikor fellobbannak a székesegyház előtt felállított adventi koszorú gyertyáinak lángjai. Minden egyes alkalommal azokért imádkoznak, akik az első vonalban harcolnak a járvány megfékezéséért. A közös imához a helyszínen és az egyházmegye közösségi oldalán is lehet csatlakozni.

A kijelölt imaszándékok a következők:

  • november 28-án, advent első vasárnapjának előestéjén az egészségügyben dolgozókért.

Szombaton, 2020. november 28-án, advent első vasárnapjának előestéjén, 18.00 órakor, a nagyváradi székesegyház előtti téren felállított adventi koszorú első gyertyáját az egészségügyben dolgozó személyek képviselői fogják meggyújtani. Az imát az orvosokért, mentősökért, ápolókért ajánljuk fel, akik a járvány idején a betegek ápolásán, gyógyításán fáradoznak. Az esemény az egyházmegye Facebook oldalán lesz követhető élő adásban (https://www.facebook.com/nagyvaradi.egyhazmegye).

  • december 5-én, advent második vasárnapjának előestéjén a tanügyben dolgozókért és a szülőkért.
  • december 12-én, advent harmadik vasárnapjának előestéjén a rendfenntartókért és a közszolgáltatásban dolgozókért.
  • december 19-én, advent negyedik vasárnapjának előestéjén az idősotthonok dolgozóiért és önkéntesekért.

Ezeket a szándékokat vállalják fel vasárnap az egyházmegye közösségei is, hogy a várakozás idején együtt bízzuk a felénk közeledő Isten szeretetére az egész világot.