Átadták a Hajdú-Bihar megyei Prima-díjakat

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Hajdú-Bihar megyei Szervezetének Elnöksége és a Hajdú-Bihar megyei Prima Díj Alapítványnak Kuratóriuma november 20-án a Kölcsey Központban rendezte meg díjátadó gáláját. 

A Prima Primissima Díj sikere a vállalkozói szféra figyelmét is felhívta az elismerés fontosságára: a vállalkozók legjava hamar felismerte a díj értékeit, így 2005-től a Prima Primissima területi Prima díjakkal egészült ki. Alig hat év alatt az összes megye – Hajdú-Bihar 2007-ben – csatlakozott, így mára az ország egész területén önálló elismerésben részesülhetnek a szellemi élet, a kultúra, a tudomány, a művészet és a sport megyei legjobbjai. Ők azok, akik közelről figyelhető, megismerhető példaképeivé válhatnak szűkebb hazájuk közösségének. A megyei Prima díjak rendszerének célja, hogy megőrizze a magyar értelmiség és szellem helyi eredményeit, erősítve a kisebb társadalmi egységek összetartozását, elősegítve fejlődésüket. Az évenként odaítélt megyei Prima díjat megyénként hárman nyerhetik el.

Hajdú-Bihar megye idei Prima díjazottjai:

Idén “magyar oktatás” kategóriában kategóriában Prof. Dr. Bartha Elek, “magyar tudomány” kategóriában Prof. Dr. Csanádi Zoltán, “magyar építészet” kategóriában Bordás Péter építész kapta a területi Prima díjat. Bordás Péter a megtisztelő címet munkatársai nevében megköszönve, az elismeréssel járó 1 millió forintot a debreceni Leukémiás Gyermekekért Alapítvány számára felajánlotta. Idén a Hajdú-Bihar megyei Prima Díj Alapítvány kuratóriumi döntése alapján külön díjban részesült Dr. habil. Csiki Zoltán szakorvos.

Az est folyamán átadták az Év Vállalkozója megyei és országos díjakat is: Hajdú-Bihar Megye Év Vállalkozója díjat Ács Zsolt, a Frissbeton Kft. csoportvezetője és Pálocska Nagy Éva, a Solar-D Kft. ügyvezetője. Az Év Vállalkozója díjat kapta: Bana László, a Dryvit Profi ügyvezető-tulajdonosa és Bálega János Egyéni Vállalkozó.