Átadták a Hoffmann Neopac AG csomagolóanyag-gyártó beruházását

Hétfőn, Debrecenben átadták a svájci tubusgyártó vállalat 6,5 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházását. A projekthez az állam 843 millió forint támogatást nyújtott, amiért cserébe a vállalat garanciát adott a 176 fős foglalkoztatotti létszám megtartására, illetve további 25 új munkahely létrehozására.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az átadó ünnepségen közös sikernek nevezte a svájci székhelyű vállalat beruházását, amely szerinte hozzájárulhat ahhoz, hogy a magyar bruttó hazai termék (GDP) idei növekedése elérje az 5,5 százalékot, és az állam ekkor visszafizesse a gyermeket nevelő családok által befizetett személyi jövedelemadót.

Hozzátette, a kormány gazdasági stratégiájában a környezetvédelem és a gazdaságfejlesztés kéz a kézben jár, ezért fontos, hogy a Hoffmann Neopac AG újrahasznosított tubusokat fog gyártani a hajdúsági városban. Mint közölte, kettő helyett négy gyártósor lesz az üzemben, és a termékek kis híján 100 százaléka exportra kerül.

Debrecen, 2021. szeptember 13.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Hoffmann Neopac AG csomagolóanyag-gyártó debreceni beruházásának átadásán 2021. szeptember 13-án. A svájci tubusgyártó vállalat 6,5 milliárd forintos kapacitásbõvítõ projektjéhez az állam 843 millió forint támogatást nyújtott, amiért cserébe a vállalat garanciát adott a 176 fõs foglalkoztatotti létszám megtartására, illetve további 25 új munkahely létrehozására.
MTI/Czeglédi Zsolt