Befutott Nagyváradra az Egy vérből vagyunk

Péntek délután megérkeztek Nagyváradra az Egy vérből vagyunk jótékonysági futás résztvevői. A magyar-román határt átlépve először Borsnál lehetett a futókhoz csatlakozni, akik Nagyváradon, a Körös-part mentén futva érkeztek meg a Partiumi Keresztény Egyetemre, ahová adományként sporteszközöket vittek.

A futók szombaton hajnalban indulnak tovább Nagyváradról, és vasárnap délután érkeznek a tervek szerint Kolozsvárra, az idén húszéves Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemhez, ahol Románia miniszterelnök-helyettese és sportminisztere fogadja őket. Hétfőn érkeznek Székelyföldre, egy református lelkész által alapított szórványkollégiumnak visznek adományokat Magyarfülpösre, ahol 45 gyerek tanul magyarul, akikről a szüleik nem tudnak vagy akarnak gondoskodni. Nekik sporttábort is szerveznek majd.

« 1 A 18 »

A július 14-én, immár hetedik alkalommal útjára indult akció a véradásra való buzdítás mellett a határon túli magyarokkal való összetartozásra hívja fel a figyelmet.

Az Egy vérből vagyunk jótékonysági futás idei mottója az, hogy a múlton való állandó siránkozás helyett legyen a segítés és a mozgás öröme az, ami összeköt.

Értük futnak idén: http://www.szivarvany.ro/about.html

 

Fotók: denagy/Varga Erzsébet Mandy