Debrecen és Nagyvárad karácsonyfája is áll már

Debrecen karácsonyfáját, egy 15 méter magas fenyőt november 18-án állították fel a Kossuth téren, míg Nagyvárad 16 méteres fenyőfája november 20-án érkezett meg a Szent László térre.

A debreceni fát Ladányi Máté és Ladányi-Dalmi Hajnalka ajándékozta a városnak Alsójózsáról. A fenyő kitermelésében és felállításában a debreceni tűzoltóság munkatársai vettek részt. A szállítási útvonal rendőri biztosítását a Debreceni Rendőrkapitányság munkatársai végezték.

A daruzásról a Kemad Kft., a trélerrel való szállításról a Duna Aszfalt Zrt., a karácsonyfatalpról a DH-Szerviz Kft., a fa díszítésének technikai feltételeiről a Héliker Invest Zrt. gondoskodott, illetve gondoskodik. A munkálatokban részt vesz a Mechatron Line Szolgáltató Kft. is.

 November 26-án nyitja meg kapuit a Debreceni Advent. A négy hét alatt vásár, gasztronómia, szabadtéri koncertek, kézműves foglalkozások és jégpálya várja a látogatókat.

A nagyváradi önkormányzat e héten megkezdte az ünnepi világítás felszerelését a városközpontban. November 21-én érkezett meg a Szent László térre a 16 méter magas karácsonyfa (mely idén is műfenyő), amelyet sárga LED-füzérek, 14 000 fénypont és 300 piros gömb díszít.

A dekorációkat az MK Illumination nevű cég biztosítja, amely a felhelyezésért is felelős.

Nagyvárad karácsonyi hangulatáról 3D-s figurák, melegfehér LED-égők, fénydekorációk, jégcsapok és fényhálókgondoskodnak. A belvárost csillagok, angyalok, pingvinek, hóemberek és még egy Mikulás is díszíti majd.

A fényeket december 2-án délután kapcsolják be, és az ünnepi kivilágítás egészen január 5-ig díszíti majd a várost.

December 2. és 26. között kerül sor a karácsonyi vásár új kiadására, amelyet a Nagyvárad és Térsége Turizmusának Promóciójáért Egyesület (Visit Oradea) szervez a nagyváradi városháza támogatásával.