Debreceni versenyző a nagyváradi online sakkbajnokság élmezőnyében

Szombaton, 2022. január 8-án került megrendezésre a Nagyváradi Sakk Klub online sakkbajnoksága, a www. chess com sakkszerveren. Összesen 31 sakkozó nevezett be, akik svájci rendszerben 7 fordulót játszottak 5 perc + 2 másodperc játékidővel játékosonként. Az érdekes villámverseny végeredménye rendkívül szorosan alakult, az első három helyen azonos pontszámmal végeztek, köztük a sorrendet a Sonneborn számítás döntötte el.

Ez alapján az első helyet és ezzel a Nagyváradi Sakk Klub 2022-es bajnoka címet Adrian Marius Paul (Nagyváradi ESK Agora Sakk Klub) szerezte meg 5.5 ponttal (a 7 lehetségesből).

A további élmezőny a következőképpen alakult:

  1. Karácsony Zsolt (Nagyvárad-Eger)
  2. Ecsedi Sándor (Nagyvárad-Debrecen) egyenként 5,5 ponttal;
  3. Stefan Mesca (Bukarest) 5;
  4. Nagy László (Nagyvárad- Rosenheim)
  5. Dan Cezar Carțiș (Nagyvárad) egyenként 4,5 ponttal stb.

A nőknél a győzelmet Gertrud Florentina Dörner (Szentandrás), az ifjúságiaknál Stefan Pasca (Vaskóhsziklás), míg a veteránoknál Ecsedi Sándor szerezte meg.

A verseny igazgatója és játékvezetője dr. Fleisz János nemzetközi sakk versenybíró volt. A teljes végeredmény és az összes játszma megtekinthető a következő webcímen:

Campionat Sah Club Nagyvárad 2022 – Live Chess Tournament – Chess.com

Január 15-én újabb online vetélkedőre, a Vereș Dănuț Emlékversenyre kerül sor, amelyen jelentős pénzdíjak is lesznek. A részvételhez azonban be kell jelentkezni ingyenesen a Nagyváradi Sakk Klubba a következő címen:  

https://www.chess.com/club/sah-club-oradea