Erdélyi diákotthont támogat a Tiszántúli Református Egyházkerület

A Tiszántúli Református Egyházkerület egyik alapvető célja és missziója az elesettek, rászorulók megsegítése, határon innen és túl. Immáron tizenharmadik alkalommal szervezi meg február 21-én jótékonysági bálját, abból a célból, hogy egy határon túli magyar, református oktatási intézményt támogasson, Micske (Partium), Nagydobrony (Kárpátalja), Léva (Felvidék) gyermekotthonai után idén a Székelyudvarhelyi Református Diákotthont (Erdély). Itt jelenleg hatvan, gimnazista korú diák él, sokuknak ez az egyetlen lehetősége a tanulásra, céljaik elérésére és álmaik megvalósítására. 

„A 2020. esztendőben azzal mutathatjuk ki leginkább az összetartozás megélését, ha segítő életgyakorlatunkkal szolgáljuk a Kárpát-medence magyar református közösségeinek egységét. Szentírásból táplálkozó hitünk mércéje szerint az igazságtalan békeszerződések által kialakított szétszakítottság meghaladása a mi keresztyén kötelességünk. Összetartozásunk és egyházunk egysége ugyanis Jézus Krisztusban áll fenn. Ezért mi Krisztussal keressük nemzeti sorskérdéseinkre a megoldást. Ennek az elkötelezettségnek adjuk bizonyságát azzal, hogy az Erdélyi Református Egyházkerület elnökségének ajánlására a Székelyudvarhelyi Református Diákotthont támogatjuk a Tiszántúli Református Egyházkerület XIII. Református Jótékonysági Bálján” – mondta dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke.

A Református Diákotthon Alapítvány 1991-ben jött létre mint független egyházi alapítvány, és 1995-re készült el az általa működtetett bentlakás épülete Székelyudvarhelyen. Az Erdélyi Református Egyházkerület fenntartásában lévő intézmény életét adományok és pályázatok is segítik. Alapvető céljuk a vidéki, tehetséges gyermekek támogatása, akiknek szülei – nemcsak anyagi okokból, hanem azért, mert távol laknak az iskolától – nem képesek mindazt nyújtani a tanulás terén, amit az iskolarendszer elvár. A diákotthon ezeknek a gyermekeknek keresztyén nevelést, ellátást, szállást és ösztöndíjat biztosít. Emellett kiegészítő oktatást, nyári szabadegyetemet és ifjúsági táborokat szervez.

Jegyinformáció:

www.ttre.hu/esemenyek/esemeny/77/xiii-tiszantuli-reformatus-jotekonysagi-bal

Adományaikat az alábbi számlaszámra várjuk:

OTP 11738008-20011428

Közlemény: 111151 – BÁL