Érmellék Ízei és Termékei nagyvásár a váradi Magnólia parkban

Június 5-én és 6-án az Érmelléki Gazdák Egyesülete (ÉGE) ismét megnyitja Nagyváradon az Érmellék Ízei és Termékei nagyvásárát. A házilag előállított portékák biztosítják ezúttal is a vásár hagyományos jellegét, a standokon lesz minden, ami szem-szájnak ingere.

A termékfelhozatalra a nagyváradi Magnólia parkban (Rogériusz negyed) kerül sor, szombaton és vasárnap 10–19 óra között.

A tradíciókhoz híven ezúttal is kézműves termékekkel, a régióra jellemző hazai ízekkel, zamatokkal ismerkedhetnek a natúr élelmiszerek kedvelői. Méztermékek, primőr zöldségek, gyümölcsök,kerámia termékek, levendula készítmények, különböző eljárással készült ékszerek, dekorációk és kiegészítők, ajándék és dísztárgyak, natúr-kozmetikumok, szörpök és lekvárok, és nem utolsó sorban a híres csokalyi virághagymák is várják a hagyományos portékák kedvelőit.

A kézművesek, illetve a kistermelők az Érmellékről, Hegyközből, Dél-Biharból, Szatmár, Kolozs és Hargita megyékből (Korond) több tíz standdal biztosítják majd a kora nyári választékot mindazoknak, akik vásárfiát, egyéb csecsebecsét keresnek.

A Magnólia park kétnapos vásárát a járványügyi követelményekhez igazítják, szervezői ezúttal is az Érmelléki Gazdák és a Hegyközi Gazdák Egyesülete, támogatója pedig az Erdélyi Magyar Néppárt.