Fiatal táncszínházi alkotók Nagyváradon

Egyedüli erdélyi helyszínként a nagyváradi Szigligeti Színház is csatlakozik a Nemzeti Kulturális Alap fiatal táncművészeket támogató kezdeményezéséhez: az Imre Zoltán Program jóvoltából, március 3. és április 9. között nyolc kortárs táncszínházi alkotócsoport mutatkozik be a Szigligeti Stúdióban.

Az Imre Zoltán Program (IZP) célja egyrészt, hogy pályakezdő színházi alkotók számára biztosítsa egy produkció létrehozásának anyagi feltételeit, másrészt, hogy az IZP-központok hálózatán keresztül megteremtse az alkotócsoportok és az így megvalósult előadások láthatóságát.

A nagyváradi Szigligeti Színház tavaszi IZP-fesztiváljára jegyek már kaphatók a színház jegypénztárában, valamint online a www.biletmaster.ro oldalon. Teljes árú belépőjegy: 15 lei, kedvezményes (szakmai, nyugdíjas, csoportos): 7 lei. Továbbá a fesztiválra az IZP bérlet vehető igénybe, amelynek ára: 50 lei. A szervezők felhívják az érdeklődők figyelmét, hogy akik bérletet váltanak a HolnapUtán Fesztivál, illetve a Varadinum Tavaszi Színházi Fesztivál előadásaira, azok egy választható IZP-előadást tekinthetnek meg.

Az IZP-fesztivál programja

Mészáros Máté: A távolság mechanikája

  1. március 3. 19:00 óra

Várnagy Kristóf: Test est

  1. március 26. 18:00 óra

Egyed Bea: The Dark Night Of The Soul

  1. március 26. 19:00 óra

Rózsavölgyi Zsuzsa: A Sárkány Kertje

  1. március 27. 19:00 óra

Jobbágy Bernadett: Akkor majd a gólya

  1. április 8. 18:00 óra

Cuhorka Emese – Molnár Csaba: Mestermunka

  1. április 8. 19:00 óra

Varga Kinga: Alpha

  1. április 9. 18:00 óra

Mádi László: Térfalók

  1. április 9. 19:00 óra