Fontos állomásához ért a Latinovits Színház belső építése

A most felállított toronydaru segítségével megkezdődik a nagyszínpadi technológia kiépítése. A főszínpadra csaknem 150 tonna acélszerkezetet építenek be. A stúdiószínház karzatrendszerét jelenleg is építik, ahogy az orfeum mennyezeti akusztikai szigetelését is készítik. A Debrecen 2030 programnak és a kormánynak köszönhetően a Latinovits Színház igazi 21. századi játéktér lesz! – írta Papp László, Debrecen polgármestere, közösségi oldalán.
 
Mint arról már mi is beszámoltunk, a Latinovits Színház fontos színtere lesz a határon átnyúló kulturális kapcsolatok erősítésének, a környékbeli színházak együttműködésének, a posztgraduális színészképzésnek és a határon túli színházak debreceni megjelenésének.
 
A 9 ezer négyzetméteres épületben 4,2 ezer négyzetmétert foglal el a színház, 3,9 ezer négyzetméteren pedig a leendő képzési központ és a kulturális értéktár osztozik. Hozzátette: kialakítanak az épületben egy 350 személyes kamaraszínházat, egy 150 személyes stúdiószínházat és egy 100 személyes orfeumot is.