Fürjes Balázs: a Magyar Természettudományi Múzeum egyelőre marad a Ludovika épületében

A Magyar Természettudományi Múzeum egyelőre marad a Ludovika épületében, a megújított Orczy-park mellett – írja Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár a Twitteren.

Az államtitkár szavai szerint a Magyar Természettudományi Múzeum “nem költözik átmeneti helyre és szabadon látogatható”. Fürjes Balázs hangsúlyozza, hogy a múzeum akkor költözik, ha egyszer kulcsrakészen felépül új, tágasabb otthona.

“Legfeljebb évek múlva és akkor is a költözés után azonnal kinyit” – olvasható a bejegyzésben.

Korábbi sajtóhírek szerint döntés született arról, hogy idén év végéig ki kell költöznie a múzeumnak egy ideiglenes helyre, majd tíz éven belül Debrecenben kap végleges helyet.

A hír megjelnése után Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere úgy nyilatkozott: “tragikus lenne a természettudományi múzeum Debrecenbe költöztetése”. 

Papp László, Debrecen polgármestere Karácsony szavaira közleménnyel reagált, amelyben többek között azt írta:  “Debrecen, a város jövőjét meghatározó lehetőségként tekint az új Természettudományi Múzeumra. Debrecen egyértelműen elkötelezett amellett, hogy a lehető legjobb feltételeket biztosítsa egy ilyen nagy jelentőségű fejlesztés megvalósításához. “

Fotó: MTI