Hamarosan beléphetünk a nagyváradi püspöki palota kertjében kialakított varázsvilágba

Szent László, a városalapító; Michael Haydn, a püspöki kamarazenekar egykori karmestere; Sissi hercegnő és több, a barokk püspöki palota, a székesegyház és Nagyvárad történelméhez kötődő személyiség is megelevenedik szeptember 19. és október 18. között a palota kertjében, a Magic Garden elnevezésű program keretében. A projekt kezdeményezője a Why Not Us Egyesület, mely a kulturális örökség értékeit multimédiás installációk segítségével mutatja majd be. A Nagyváradi Római Katolikus Püspökség és a Visit Oradea partnerként vesz részt a programban.
 
A projekt keretében 12 művészeti és interaktív multimédiás  installáció valósul meg, amelyek olyan modern technológiákat használnak, mint a kiterjesztett  valóság vagy a kinect technológia. A művészeti installációkat tárlatvezetés formájában mutatják  be, amely minden este elérhető lesz a nagyközönség számára. A túrán színészek is részt vesznek, akik a térhez kötődő történelmi személyiségeket jelenítenek meg. A  résztvevők élményeit street art bemutatók egészíti kki.
 

A kiállítás szeptember 19-től október 18-ig látogatható. A Varázskertet meglátogatni kívánóknak előzetesen regisztrálniuk kell a projekt weboldalán a vezetett túrák egyikére. Az első túra minden nap 20:30-kor kezdődik, amikor a látogatók a portálon keresztül sétálnak, és Horologium, egy karakter fogadja őket, aki végigkíséri őket az úton. Minden túra 30 percig tart, és minden este 15 túra áll rendelkezésre.

 
Egy látogatás a varázskertben megközelítőleg 30 percet vesz igénybe, és idegenvezetéssel együtt 30 lejbe kerül a felnőtteknek és 15 lejbe a gyermekeknek. A kiállítás szeptember 19-től október 18-ig látogatható. A Varázskertet meglátogatni kívánóknak előzetesen regisztrálniuk kell a projekt weboldalán a vezetett túrák egyikére. Az első túra minden nap 20:30-kor kezdődik, minden túra 30 percig tart, és minden este 15 túralehetőség áll rendelkezésre. 
 

Web: magicgardenexperience.ro

Facebook: facebook.com/magicgardenexperience

Instagam: instagram.com/magicgardenexperience.ro/

A Magic Garden egy körülbelül 200.000 eurós projekt, amelyet az Európai Gazdasági Térségen belül Izland, a Liechtensteini Hercegség és a Norvég Királyság EGT-támogatásaiból finanszírozott “RO-cultura” projekt keretében valósul meg.