Idén újdonságokkal érkezik Nagyváradra a Street Food Fesztivál

Május 19. és 22. között ismét begördülnek Nagyváradra a mobil vendéglátóhelyek, az úgynevezett food-truckok. A Street Food Fesztivál, ebben az évben a nemzetközi utcakaják mellet olyan újdonságokkal is várja az érdeklődőket, mint a vezetett ételtúrák, vagy a kóstoló menük. Mindezekért sorba sem kell állnunk.

A “kóstolórészt”, minden egyes ételkocsin megtaláljuk majd. A kóstoló menüt úgy tervezték, hogy az ínyencek mindenből kóstolhassanak egy kicsit, és élvezhessék az igazi kulináris utazást.

Az ételtúrákon 79 lej fejében három sós és egy édes ételt valamint egy frissítőt lehet fogyasztani, miközben szakemberek beszélnek arról, mint jelentett egykor és mit jelent ma a street food. A résztvevők kérdéseket tehetnek fel, és talán még a séfek néhány titkát is elleshetik.

A street food fesztiválon általában rengetegen állnak sorba egy-egy vendéglátóhelynél. Ettől a kellemetlenségtől kímél meg bennünket az úgynevezett TAZZ applikáció. Az alkalmazásból közvetlenül is megrendelhetjük az ételeket, így bátran élvezhetjük a koncerteket, vagy pihenhetünk, hiszen értesítést kapunk arról, hogy mikor vehetjük át a rendelésünket. 

Az idén is visszatérő guruló éttermek mellett zenei programok is lesznek: fellép a Robin and the Backstabbers, Corina Sîghi & Taraful Jean Americanu`, The Mono Jacks, Ana Coman, Alexu & The Voices Inside és a Melting Dice.

Helyszín a nagyváradi vár. További információk a www.streetfoodfestival.ro honlapon, illetve az esemény facebook oldalán. Az esemény szervezője a Why Not Us Ügynökség, társszervező a Nagyvárad és a Régió Turizmusát Népszerűsítő Ügynökség.

Fotó: Street Food Fesztivál