Ismeretterjesztő kiadványokat készített a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség

A Nagyváradi Római Katolikus Püspöki Palota felújítási munkálatainak harmadik szakaszában,  és a palota kertjében végzett felújítási munkálatok befejeztével több, nyomtatott- és online felületen közzétett ismeretterjesztő anyag is született. Ezeknek egy része már most elérhető, és van ami csak a püspöki palotában berendezett látogatóközpont hivatalos megnyitója után lesz elérhető.

Az Egyházmegyei  Vallásturisztikai Iroda weboldalán (www.sanctusladislaus.ro) a látogatók hasznos és érdekes információt kaphatnak Szent László örökségével, a város  látnivalóival, illetve az intézmény által nyújtandó szolgáltatásokkal kapcsolatban.

A püspöki palota felújított kertjét több eszközön keresztül próbáljuk megismertetni a látogatókkal.  „Arkádiák a Körös partján” címmel öt nyelvű (magyar, román, angol, német, szlovák) album jelent meg a Szarvasi Arborétummal való közreműködés eredményeként, amely a határon átnyúló pályázatban partnere volt a Nagyváradi Római Katolikus Püspökségnek.

A palota kertjének egyik jellegzetes része a bibliai kert, amelynek növényeit a „Történelmi kertek a Körös partján” című, ugyancsak öt nyelven kiadott füzetben mutatjuk be, ahol egyébként az érdeklődők megismerkedhetnek a kert legértékesebb növényeivel is.

A kiadvány teljes anyaga digitális formában is elérhető a kertet bemutató www.baroque-garden.ro interaktív, sok hasznos grafikai elemmel ellátott weboldalon. Greening footprints név alatt hamarosan elérhető lesz egy okostelefonra letölthető alkalmazás is, amely szintén a kert megismerésében nyújt majd hasznos segítséget az érdeklődőknek.

A weboldalon, illetve az alkalmazásban a szöveg- és képanyagon kívül, szintén öt nyelvű hanganyag segíti a látogatókat megismerkedni a kertben fellelhető növényekkel, azok eredetével, rendeltetésével, illetve bibliai vonatkozásával.

A püspöki palota bejáratánál hamarosan a látogatók rendelkezésére áll egy információs pult, ahol szintén digitális formában lesznek elérhetőek a kerttel kapcsolatos tudnivalók.

Az egyházmegye hivatalos weboldala (www.varad.org) a rendelkezésünkre álló digitális anyagok gyűjtő felülete.  Az egyházmegyei hírportálon (hirek.varad.org) az érdeklődők szöveges, képi- és videó formátumban kapnak tájékoztatást az egyházmegyében zajló fontosabb eseményekről.