Ismét a nemzetközi gasztronómiáé volt a főszerep a Debreceni Egyetemen

Hosszú idő után ismét a nemzetközi gasztronómiáé volt a főszerep a Debreceni Egyetemen. Az idei International Food Day! keretében tizenöt nemzet ételeit, specialitásait – egyebek mellett arepa rellenát, nasi lemakot, satayt – kóstolhattak meg a látogatók az Egyetem téren.

Az International Food Day 2022. az év legnagyobb nemzetközi hallgatói rendezvénye, melynek célja, hogy az intézmény több ezres nemzetközi közösségének tagjai bemutassák saját ételeik és hagyományaik egymásnak és az egyetemi polgárságnak.

Az angolai, azerbajdzsáni, kambodzsai, kínai, kolumbiai, ghánai, iraki, izraeli, malajziai, mexikói, pakisztáni, palesztin és vietnámi ízek mellett a filippínó konyha kulináris titkaiba is bepillantást nyerhettek az érdeklődők május 13-án, az Debreceni Egyetem Főépület előtti téren.

A DE külföldi diákjai a nemzeti ételeik mellett hagyományos népviseleteket, kultúrájuk jellemző táncait és zenéit is bemutatták. Az egyetem Főépülete előtti téren a rendezvényhez a zenei aláfestést hallgatói zenekarok adták.

A rendezvény bevételét idén is jótékonyság célra ajánlják fel a szervezők.

Magyarországon a Debreceni Egyetemen tanul a legtöbb külföldi hallgató: 122 ország több mint hétezer diákja. Az International Food Day a külföldi hallgatókat tömörítő hallgatói részönkormányzat, az International Student Union (ISU) legnagyobb és legnépszerűbb rendezvénye az intézményben.

Fotó: denagy.hu