Keresik a Nagyváradról készült legjobb fotót

Szent László városa az én városom! címmel, immár második alkalommal hirdet fotópályázatot amatőr fotósok számára az RMDSZ nagyváradi szervezete, közösen az Euro Foto Art Egyesülettel. A pályázat keretein belül keresik Nagyvárad legjobb amatőr fotósát és a városról készült legnépszerűbb online fotót. A szervezők idén kibővítik a jelentkezők körét, és Nagyváradról elszármazottak, illetve külföldön élők fotóit is örömmel fogadják.

A címek megszerzése érdekében nevezni minimum 1 db, maximum 3 db digitális képpel lehet, amely azonosíthatóan Nagyváradon készült, és terjedelmében 30×45 cm kép, minőségi nagyításra alkalmas.

A fotópályázatra való jelentkezés: a jelentkezőnek a nagyváradi RMDSZ e-mail címére (nagyvaradirmdsz@yahoo.com) kell elküldenie a képeit, amelyhez kérjük a pályázó pontos nevét és egy pár mondatban megfogalmazni azt, hogy mit jelent számára Nagyvárad, mit szeretne fotóival közvetíteni, elmondani. A képek beérkezése: 2018. április 4-15.

A beküldhető képek paraméterei:

  • JPG formátum
  • a látványosság felismerhető legyen
  • a kép jó minőségű legyen
  • a kép minimális korrekciója megengedett: a szín és kontraszt javítása, elhanyagolandó a kép klónozása, vagy speciális retusáló programok használata.

Minden benevezett kép automatikusan mind a két kategória (A legnépszerűbb online fotó Nagyváradról 2018, Nagyvárad legjobb amatőr fotósa 2018) elbírálási anyagába bekerül, az alkotások tehát mind a két kategóriacím elnyerése érdekében automatikusan vetélkednek, elválasztásuk csakis a zsűrizés tekintetében van (a legnépszerűbb fotót a like-ok, míg a legjobb fotóst a zsűri dönti el).

A legnépszerűbb online fotó Nagyváradról 2018

A képeket a nagyváradi RMDSZ facebook oldalán külön albumban teszik közzé, A legnépszerűbb online fotó Nagyváradról 2018 címet a legtöbb like-ot gyűjtő fotó fogja elnyerni. Like-ok gyűjtése: 2018. április 16-22.

Nagyvárad legjobb amatőr fotósa 2018

 A Nagyvárad legjobb amatőr fotósa 2018 cím elnyerését szakmai zsűri fogja eldönteni az elfogadott képek arányában.

Zsűri: Tóth István AFIAP, az Euro Foto Art Egyesület elnöke, Schönberg Gréta grafikus, a Nagyvárad legjobb amatőr fotósa 2017 díj nyertese, Morvay Szabó Edina fotóművész.

A legnépszerűbb online fotó Nagyváradról 2018: az első három legtöbb like-ot gyűjtő számára ingyenes, magyar nyelvű fotótanfolyam Tóth István felajánlásának köszönhetően

Nagyvárad legjobb amatőr fotósa 2018: digitális fényképezőgép

Pető Dalma, az RMDSZ nagyváradi szervezetének ügyvezető alelnöke és Tóth István, az Euro Foto Art Egyesület elnöke ismertette a pályázat feltételeit

A beküldött képekből kiállítást szerveznek, amelyet a Festum Varadinum rendezvénysorozat keretén belül nyitnak meg.

Kiáll?tásmegnyitó és a díjak ünnepélyes átadása: 2018. május 11., 18 óra, helyszín: ?Vilidár István? Stúdiógaléria, a Nagyváradi Vár C szárnyának I. emelete

Címlap: Schönberg Gréta fotója (2017)/facebook.com/nagyvaradi.rmdsz