Két aranyérmet szereztek Debrecenben a magyar bokszolók

Két magyar aranyéremmel zárult szombaton Debrecenben a 63. Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny, melyen Bernáth Attila mellett meglepetésre nem Harcsa Zoltán, hanem az őt legyőző Cservenka Róbert diadalmaskodott.

Befejeződött Debrecen a 63. Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség szervezésében 27 ország összesen 179 versenyzője indult, köztük világ- és Európa-bajnokok emelték a színvonalat. Miután a férfiak kilenc, a nők pedig öt súlycsoportban összemérték erejüket, két magyar aranyérem született.

Az majdnem telt házas Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban, jó mérkőzéseket láthattak a nézők. A női döntőkbe sajnos nem jutott be magyar versenyző, de férfiaknál két hazai ökölvívónak is lehetett szurkolni.

Bejött Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnökének számítása, ő a torna kezdetén két-három győztest jósolt, a torna két magyar aranyéremmel zárult.

Az elsőt debreceni sportoló szerezte meg, az 52 kg-osok kategóriájában, Bernáth Attila pontozással, 5:0 arányban győzte le a botswanai Otukie Rajabot.

A győztes Bernáth Attila a 63. Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékverseny férfi 52 kilogrammos súlycsoportja eredményhirdetésén a debreceni Oláh Gábor utcai sportcsarnokban 2019. február 9-én. MTI/Czeglédi Zsolt

A második arany a nagy mezőny miatt kettéosztott 75 kilósok B-csoportjának döntőjében született, amelyben két hazai öklöző, az Európa-bajnoki és Európai Játékok-bronzérmes, olimpiai ötödik Harcsa Zoltán és Cservenka Róbert küzdött meg egymással. Bár Harcsa esélyesebb volt, pontozással Cservenka győzött 4:1 arányban.

Az emlékversenyen az oroszok voltak a legeredményesebbek, a férfiaknál és a nőknél is három-három aranyérmet vihettek haza Debrecenből.

Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere sajtónyilatkozata szerint, a Bocskai Emlékverseny a város számára is kiemelt fontossággal bír, amit jól jelez, hogy több mint hat évtizede látja vendégül a sportág hazai és nemzetközi képviselőit. Ez egy fantasztikus hagyomány. Ha egy város 63. alkalommal tud egy ilyen nemzetközi, nagyon magas színvonalú versenyt rendezni, azt gondolom, hogy nem mindennapi dolog. Együttműködő partnerünkkel, a Magyar Ökölvívó Szakszövetséggel feltett szándékunk, hogy ezt a szép hagyományt fenntartsuk – mondta az alpolgármester.

Fotó: m4sport.hu