Micimackóval segít a súlyos beteg kisfiúnak a Mandala Dalszínház

December 9-én, hétfőn a Micimackó kuckója című zenés mesejátékkal érkezik Nagyváradra a Nyári Színházi Fesztiválról is jól ismert, nyíregyházi Mandala Dalszínház. A Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében három előadásra kerül sor egyazon napon, 11 órától, 12.45-től és 14.30-tól. A jótékonysági előadás teljes bevételét az érkörtvélyesi súlyos beteg kisfiú, Ölyüs Noel Róbert gyógykezelési költségeinek támogatására ajánlják fel.

Az óvodásoknak és I–VI. osztályos diákoknak szóló előadásra a Gyermekek a gyermekekért elnevezésű akció keretében megvalósuló együttműködés révén kerül sor. A szervezők, az RMDSZ Bihar megyei szervezete, a Mandala Dalszínház, a Partium Alapítvány, a Rákóczi Szövetség Bihar megyei szervezete, a Nagyváradi Magyar Diákszövetség, a Vidéki Ifjúsági Szövetség, a Nagyváradi Magyar Ifjúsági Szervezet és a Mosoly Kommandó minden nézőtől 5 lej adományt fogad el, és a teljes bevételt az érkörtvélyesi súlyos beteg kisfiú, Ölyüs Noel Róbert gyógykezelési költségeinek támogatására ajánlják fel.

A helyek száma korlátozott, ezért várják a résztvevők (óvó- és tanítónők, csoportvezetők, szülők) előzetes bejelentkezését a 259/432-884-es vagy a 0745/548-479-es telefonszámon, vagy személyesen az RMDSZ megyei székházában a Fekete Sas-palotában.

Az előadásról

A Mandala Dalszínház A. A. Milne világhírű műve 4 jól ismert történetének színpadi adaptációját már elkészítette 2017-ben “Micimackó” címmel, melyet azóta is nagy sikerrel játszik mind az óvodai, mind az alsó tagozatos iskolai korosztálynak. A nagy sikerre és a pozitív és egyben a folytatásra biztató visszajelzésekre való tekintettel döntöttek 4 további történet feldolgozása mellett. A folytatásnak – A. A. Milne „2. Micimackó könyve” alapján – a “Micimackó kuckója” címet választották.

A történet elején Róbert Gida felnőtt emberként visszatér az „Elvarázsolt Völgybe”, hogy újból találkozhasson legjobb barátjával, Micimackóval és újból együtt játszhassanak. Róbert Gida visszaemlékezve gyerekkora történéseire narrátorként – mintegy újraélve gyermekkori kalandjait – maga meséli el a Százholdas Pagonyban egykor általa megélt eseményeket. A meséből megtudhatjuk, hogy „mivel tölti Róbert Gida reggeli óráit mostanában”, láthatjuk, hogy hogyan segít a téli hidegben Micimackó és Malacka Fülesnek, hiszen, – hogy ne fázzon – kuckót építenek Füles számára, továbbá sokat kacaghatunk, mikor „Micimackó látogatóba megy és beszorul”, mert Mackó mértéktelenül sok mézet eszik Nyuszinál. Végül együtt énekelhetjük hőseinkkel a jól ismert „Zümmögő versikét”, melyet Micimackó írt Füles számára, melyben „Hull a hó és hózik”.

Az előadás célja, hogy e bájos, a gyermeki fantáziát megmozgató, varázslatos, csodálatos világba repítő mese kevésbé ismert történeteit is megismerjék a legkisebbek, melyeket látványos, meseszép díszletekben, klasszikus rendezői felfogásban, színes, ötletes jelmezekben varázsolnak elénk a Mandala Dalszínház színészei. A történet meséjét jól ismert dalok színesítik.

Micimackó története szórakoztatva neveli a legkisebbeket és emlékezteti a felnőtteket az élet egyszerű, de éppen ezért nagyszerű dolgaira, igazságaira. Micimackóval együtt a felnőtt nézők is visszatérhetnek a Százholdas Pagonyba, ám ahhoz, hogy újra láthassák ennek a varázslatos, helynek a szépségét, muszáj levetniük magukról a szürke, “komolykodó” gúnyát. Az élet mindennapi terheit cipelő felnőttek gyermekeiket a színházba kísérve visszatalálhatnak a gyermeki örömök egyszerűségéhez, mely egyszerűen jót tesz a léleknek.

Az előadást jó szívvel ajánljuk óvodásoknak, I.-VI. osztályos általános iskolai korosztálynak, de biztosak vagyunk benne, hogy a pedagógusoknak és a szülőknek sem fog csalódást okozni!